Το “Some might say” είναι το τελευταίο κομμάτι που ηχογράφησε με τους Oasis ο Tony McCaroll, ο πρώτος ντράμερ της μπάντας, λίγο πριν αποχωρήσει καθώς η σχέση του με τον Noel Gallagher ολοένα και χειροτέρευε. Στην παραγωγή ήταν ο Owen Morris.


Κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου 1995 από την θρυλική Creation και ήταν το πρώτο No1 single των Oasis στα UK Charts και το πρώτο από τα 6 singles που έδωσε το πολύ-πλατινένιο “(What’s the story?) Morning glory). B-sides τα κλασικά και αγαπημένα των οπαδών της μπάντας, “Talk Tonight” και “Acquiesce”,

Το πρώτο γράφτηκε κατά την διάρκεια της πρώτης περιοδείας των Oasis στις ΗΠΑ, όταν ο Noel Gallagher εξαφανίστηκε για λίγα 24ωρα μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών που οδήγησαν σε μια απολύτως αποτυχημένη συναυλία.

Το δεύτερο, σύμφωνα με τον Noel είναι το κομμάτι που εξηγεί καλύτερα αυτό που είναι οι Oasis.

Στο εξώφυλλο της κυκλοφορίας βλέπουμε τον σιδηροδρομικό σταθμό του Cromford στο Derbyshire.

Το video clip δεν γυρίστηκε ποτέ καθώς ο μικρότερος Gallagher, Liam, δεν εμφανίστηκε ποτέ στα γυρίσματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα video με πλάνα από τα clips των “Cigarettes & Alcohol”, “Supersonic” και “Whatever”.

Συνθέτης ήταν σαφώς ο Noel, ο οποίος έχει δηλώσει πως το έγραψε επηρεασμένος από το “Fuzzy” των Grant Lee Buffalo. Οι στίχοι πάντως είναι εμπνευσμένοι από την αλλαγή που έφερε στη ζωή του ηγέτη της μπάντας η μετακόμιση στο Λονδίνο.

Οι οπαδοί της Manchester City, της ομάδας που έχει συνδεθεί με τους Oasis, κρέμασαν πανό σε αγώνα με την Manchester United το 2012 με το σύνθημα “The noisy neighbours are getting louder Alex, Some might say we will find a brighter day”, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την επιστροφή της ομάδας τους στην κορυφή του Αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 45 χρόνια.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο