Γεννιέται σαν σήμερα, στις 6 Σεπτεμβρίου 1943, το ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των Pink Floyd, Roger Waters.

Γιος δασκάλου, εγγονός ανθρακωρύχου με έντονη συνδικαλιστική δράση, μεγαλωμένος στο Great Bookham του Surrey της νότιας Αγγλίας, ο Waters αποτέλεσε τον βασικό στιχουργό των Floyd και μοιράστηκε τον ρόλο του τραγουδιστή τους σχήματος με τον David Gilmour για περίπου 20 χρόνια, μέχρι το 1985 όταν και αποχώρησε από το συγκρότημα.

pink-floyd

Ο Roger Waters εκτός των παραπάνω ρόλων του στους Pink Floyd, ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος για τις συναυλίες τους, γεγονός που οδήγησε στις τριβές με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, όταν μετά την τεράστια επιτυχία του ”The Wall” ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην δημιουργία του album “The Final Cut”. Η σχεδόν εξολοκλήρου δική του επιμέλεια αυτού του δίσκου δεν άρεσε στους λοιπούς Floyd, με την αποχώρηση του να ακολουθεί.

roger-waters

Αμέσως μετά ο Waters έκανε μια προσπάθεια να διεκδικήσει τα εμπορικά δικαιώματα του ονόματος του σχήματος αλλά δεν τα κατάφερε.

roger-waters3

Δεν μπόρεσε να βρει ποτέ την επιτυχία που γνώρισε σαν μέλος των Floyd, οι κριτικές όμως για τις τρεις δουλειές της σόλο καριέρας του υπήρξαν εξαιρετικές. Μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία αποτέλεσε το κομμάτι “What God Wants, Pt. 1”, από τον δίσκο του “Amused to Death” που κυκλοφόρησε το 1992.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο