Σαν σήμερα, στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 γεννιέται στο Southgate του Λονδίνου η Βρετανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια Amy Winehouse.

Κόρη του Mitchell Winehouse, οδηγού ταξί και της Janis Winehouse, φαρμακοποιού, απογόνων Εβραίων μεταναστών από την Ρωσία και την Πολωνία, έφτιαξε σε ηλικία δέκα ετών το πρώτο της συγκρότημα,  Sweet ‘n’ Sour με την παιδική της φίλη Juliette Ashby, χωρίς το συγκρότημα να έχει μέλλον.

Φοίτησε στην θεατρική σχολή Susi Earnshaw Theatre School για 4 χρόνια, από τα 10 μέχρι τα 14 της, όταν και απέκτησε την πρώτη της κιθάρα, ξεκινώντας ένα χρόνο μετά να γράφει τραγούδια.

Το 2003 και σε ηλικία 20 ετών κυκλοφορεί το ντεμπούτο album της με τίτλο “Frank”, σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία, κερδίζοντας σειρά βραβείων και ανοίγοντας της τον δρόμο για τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.

Το album “Back to black” κυκλοφορεί το 2006, εκτοξεύει την φήμη της  και γίνεται το  το πιο επιτυχημένο άλμπουμ του 21ου αιώνα σε πωλήσεις στο  Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθεί άλλο ένα album το 2008 καθώς και δεκάδες συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως οι Tony Bennet, Quincy Jones και πολλοί ακόμα, φτάνοντας το όνομα της στα επίπεδα των θρύλων της soul.

Στις 3:54 μ.μ. της 23ης Ιουλίου 2011, δύο ασθενοφόρα κλήθηκαν στην οικία της τραγουδίστριας, στο Camden του Λονδίνου και λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της από την Scotland Yard, με τα αίτια του θανάτου της να είναι ανεξήγητα.

Η πρώτη νεκροψία δεν είχε αποτέλεσμα και έτσι δεν μπορούσαν να στοιχειοθετηθούν τα αίτια του θανάτου της.

Στις 26 Οκτωβρίου 2011, το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έρευνας έδειξε, ότι η Amy Winehouse έφυγε από υπερβολική δόση αλκοόλ.

Το κομμάτι “Stronger than me” είναι το πρώτο single που κυκλοφόρησε η Amy Winehouse, πίσω στο 2003, ανοίγοντας τον δρόμο για μια λαμπρή όσο και σύντομη καριέρα.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο