Από τον Κωνσταντίνο Βιτσαρά

Φωτογραφία: Χάρης Χριστόπουλος (Midnite Hope Promo)

Το σημαντικότερο ελληνικό ροκ συγκρότημα των 80‘s

Οι Last Drive εμφανίζονται επίσημα για πρώτη φορά ζωντανά επί σκηνής στις 27 Δεκέμβρη του 1983 στο κλαμπ “Ροντέο“.

Τη σύνθεση αποτελούσαν οι Αλέξης Καλοφωλιάς (Alex K.), Χρήστος Μιχαλάτος (Chris B.I.), Νίκος Καπετανόπουλος (Nick “Pop Mind”) και Πάνος Κασιάρης (P.PEP), ενώ αργότερα προστέθηκε και ο Γιώργος Καρανικόλας (B.George Bop).

Παίζοντας κατά βάση garage με rockabilly και surf επιρροές, προκάλεσαν αίσθηση με το πρώτο τους album „Underworld Shakedown“ το 1986, όχι μόνο για τις συνθέσεις αλλά και για την εξαιρετική για τα ελληνικά δεδομένα της εποχής παραγωγή του.

Η επόμενη χρονιά τους βρίσκει να περιοδεύουν στο εξωτερικό με ονόματα όπως οι Fuzztones και οι Creeps, ηχογραφώντας αμέσως μετά το album „Heatwave“. Κυκλοφορώντας στη γερμανική Music Maniac, οι Last Drive καθιερώνονται πλέον στη garage σκηνή της Ευρώπης συμμετέχοντας και στο Βerlin Independence Days Festival.

Με το „Blood Nirvana“ του 1990 σκληραίνουν τον ήχο τους και ακολουθούν τα „F*Head Entropy“ και „Subliminal“, εν μέσω παράλλληλα επιτυχημένων περιοδειών (παίζοντας μαζι με Jesus & Mary Chain, Wipers και Gun Club μεταξύ άλλων), μέχρι να διαλυθούν το 1994.

The Last Drive @Bi Nuu, Berlin – 2013. Poster by Indyvisuals

Το Φλεβάρη του 2007 οι Last Drive ανακοίνωσαν την επανασύνδεσή τους, παίζοντας από τότε πολυάριθμα επιτυχημένα live σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2009 έβγαλαν το δίσκο „Heavy Liquid“, ενώ μέσα στο 2017 αναμένουμε την καινούρια τους κυκλοφορία!

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο