Στις 30 Ιουλίου του 1958 γεννιέται στο Κεντ της Αγγλίας η Catherine “Kate” Bush.

Μεγαλωμένη σε αυστηρό περιβάλλον από γονείς καθολικούς με πατέρα γιατρό αλλά και πιανίστα, η αγάπη της οικογένειας της για τη αγγλική folk μουσική την εφοδίασε από μικρή με τεράστιο ενδιαφέρον για το είδος αυτό.

Ήταν το 1975, μόλις στα 17 της όταν την „ανακάλυψε“ μέσα από ένα demo ο David Gilmour των Pink Floyd. Η αισθησιακή φωνή της ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου του πηγαίου ταλέντου της.

kate-bush3

Το 1978 κατάφερε με το ντεμπούτο single της „Wuthering Heights“ να γίνει η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης στην Αγγλία που ανεβαίνει στο νούμερο 1 με τραγούδι που έγραψε η ίδια (singer-songwriter).

Τελειομανής και διαρκώς σε αναζήτηση, έχει κυκλοφορήσει μόλις 9 albums, με το πιο επιτυχημένο αυτών, το αριστουργηματικό „Hounds of Love“ να ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα. Album χωρίς το οποίο ονόματα όπως οι Tori Amos, K.D. Lang, Annie Lennox, Fiona Apple, Bat For Lashes,  θα είχαν πάρει τελείως διαφορετική κατεύθυνση.

kate-bush

Επαναπροσδιορίζοντας την pop, μεταφέροντας τη ξανά από τη ντίσκο στη συναυλιακή αίθουσα διατηρώντας ταυτόχρονα την απλότητα και αμεσότητα της και „πειράζοντας“ την αγγλική folk με πειραματισμούς που απέβαλλαν την δυσκαμπτότητα της, όλοι σχεδόν οι folk-pop τραγουδοποιοί του σήμερα πίνουν νερό στο όνομά της.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο