Κείμενο: Χάρις Γεωργίου | Φωτογραφία: Χρήστος Διαμάντης

“Repeated Exposure to… high sound levels (more than 80 decibels) might cause permanent impairment of hearing.”

Με όχημα την παρουσίαση του νέου τους album είχαμε την ευκαιρία να «εκτεθούμε επαναλαμβανόμενα στους…» αγαπημένους ήχους αυτής της μπάντας, να χτυπηθούμε μαζί με άλλους, να νιώσουμε τα κοφτερά  riffs, να ζήσουμε μια βραδιά γεμάτη ένταση και δυνατές μουσικές.

Έχοντας ακούσει τα προηγούμενα κομμάτια του συγκροτήματος, είσαι προετοιμασμένος για μια βραδιά με άγρια ροκαρίσματα. Φτάνεις στο Piraeus 117 Academy, μόνος ή με φίλους – στην πορεία σίγουρα θα βρεις φίλους, γιατί όλοι γινόμαστε μία παρέα στις συναυλίες – και αναμένεις την εμφάνιση της Χιλιομοδίτικης μπάντας.

Στο opening act, για μια δυνατή προθέρμανση θα εμφανιστούν οι Naxatras, psychedelic rockers από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα μας ξεσηκώσουν. “Sun is burning”, “I am the beyonder” και άλλες δυνατές ροκιές, που περιλαμβάνονται στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, η οποία κυκλοφόρησε το 2015 και φέρει τον ομώνυμο τίτλο, για να δώσουν το δικό τους στίγμα και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου που έχει ξεκινήσει ήδη να χτυπιέται στο ρυθμό τους και χωρίς να καταλάβω το πώς, με έχουν παρασύρει κι εμένα. Αυτοί οι πιτσιρικάδες το έχουν. Τρελαίνουν τις ηλεκτρικές κιθάρες, αλλά και το πλήθος κόσμου που έχει μαζευτεί, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο πώς ήρθαν για να μείνουν.

Στη συνέχεια και αφότου η θερμοκρασία έχει ανάβει ήδη πολύ ψηλά, θα εμφανιστούν τα Χιλιομόδια. Ένα λευκό πανί θα καλύψει τη σκηνή και για μερικά λεπτά θα ροκάρουν, ενώ εμείς θα παρακολουθούμε τα ολογράμματα τους. Το πλήθος παραληρεί. Το ξεκίνημα θα γίνει δυναμικά με το “Claws”, ενώ η βραδιά θα συνεχίσει με κομμάτια, όπως το “Into the Spell” και το “Super Van Vacation”.

Και κάπου εκεί θα ξεκινήσουν οι πρώτες «σχιζοφρένειες» στα mosh pits, με τον κόσμο να χτυπιέται, να ουρλιάζει μαζί τους στίχους, να παραδίνεται στο φρενήρη ρυθμό της στόνερ.

“Loose”, “Electric Carve”, “The Son” και “On a Stone” και το moshing συνεχίζεται ακόμα πιο έντονο. Οι πρώτοι θαρραλέοι από το κοινό θα βρεθούν να ίπτανται πάνω από το πλήθος, το οποίο τους αποθεώνει.

Προς το τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τραγούδια, τα οποία έχουμε ήδη αγαπήσει, όπως  τα “Road to Burn”, “Vultures”, “7 Flies”, “Vidage”, “El Rollito” και “She”.

Οι ηλεκτρικές κιθάρες παίρνουν φωτιά, τρελαίνονται και τρελαίνουν τον κόσμο, παρασύροντας μας στον παλμό της στόνερ.

Αν μένει κάτι από αυτή τη βραδιά, είναι πως το ελληνικό κοινό ξέρει από μουσική και γουστάρει αυτό το είδος, τα Χιλιομόδια αποτελούν μια «σοβαρή περίπτωση» μπάντας, που δικαίως έχει κερδίσει τις μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο και τα νέα τους κομμάτια είναι ακόμα δυνατότερα από τα προηγούμενα. Τρελαμένοι ήχοι, πάθος, ένταση σε ένα live, που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο