Κείμενο: Χάρις Γεωργίου | Φωτογραφίες: Χρήστος Διαμάντης

Στην ετήσια συνάντηση των αιώνιων έφηβων ροκάδων

«Οι Last Drive είναι ό,τι αγαπάμε», είχε γράψει για το περσινό τους live ο συγγραφέας Ανδρέας Γιαννόπουλος και ένα χρόνο μετά, έρχομαι να προσυπογράψω. Οι Last Drive, είναι δικαίως ένα από εκείνα τα συγκροτήματα που πάντα θα μας συνδέουν με τρόπο μυσταγωγικό μέσα από τις μουσικές και την ενέργειά τους, στις ετήσιες συναντήσεις μας, οι οποίες έχουν πια γίνει θεσμός και τόπος συνάντησης για τους μυημένους ροκάδες.

Θα φτάσουμε – προς μεγάλη μας έκπληξη – στην ώρα μας, ωστόσο, θα περιμένουμε στην ουρά μέχρι να πάρουμε το εισιτήριο στα χέρια μας. Το πλήθος κόσμου πλημμυρίζει το δρόμο, ωστόσο, κανείς δε δείχνει να πτοείται από την αναμονή. Ανάμεσα στον κόσμο θα βρεις δύο, τρεις, τέσσερις γνωστούς. Θα ξεκινήσεις να μιλάς για όλα όσα έχετε να πείτε ένα χρόνο. Σε αυτά τα live ξέρεις πως όλοι για κάποιο λόγο είναι γνωστοί σου.

Γνωστοί και φίλοι που σας συνδέει εκείνο το κοινό συναίσθημα, εκείνο το αίσθημα που αναγεννά τον έφηβο εαυτό σας και τον κάνει να τα δίνει όλα στο mosh pit σαν άλλοτε, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα δεκαέξι, από την πρώτη φορά που άκουσες αυτή τη μπάντα, από την πρώτη στιγμή που μυήθηκες σε αυτή τη γιορτή.

Τόπος αυτής της συνάντησης το Gagarin και φυσικά δε μπορεί να απουσιάσει η αναφορά στο μεγάλο εκλιπών της βραδιάς το Νίκο Τριανταφυλλίδη, στον οποίο και η μπάντα θα αφιερώσει τη συναυλία. «Πάνε δέκα χρόνια από το reunion και ο Νικόλας, ήταν ο πρώτος που μας πίστεψε.», θα πει εμφανώς συγκινημένος ο Αλέξης Καλοφωλιάς.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στην εμφάνιση των Last Drive, αξίζει να σταθούμε στους Bazooka, τους τρελαμένους πιτσιρικάδες που άνοιξαν το live με τον πιο ψυχεδελικά δυναμικό τρόπο. Οι Bazooka με front man τον Ξάνθο Παπανικολάου, θα μας ξεσηκώσουν με κομμάτια όπως «Άχρηστη Γενιά», «Ψέμα», «Δεμένος στο κρεβάτι σου», και θα φτάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Ο Ξάνθος θα κατέβει από τη σκηνή και θα τραγουδήσει με τον κόσμο σε μία έκσταση. Όλοι μαζί θα γίνουμε ένα, ουρλιάζοντας στίχους, σε δυνατά decibel.

Κι ύστερα, αφότου έχουν ανάψει τα αίματα και οι ρυθμοί είναι φρενήρεις, θα βγουν οι Last Drive για να μας δικαιώσουν για την αναμονή, για να μας ξυπνήσουν μνήμες και να μας δημιουργήσουν καινούριες. Οι συστάσεις γύρω από αυτή τη μπάντα είναι περιττές.

Η ιστορία τους, γράφει περισσότερα χρόνια και από μένα. Όμως, η ενέργειά τους είναι σαν να ζουν για πάντα μία αέναη εφηβεία. Κάθε φορά είναι μια μοναδική, ξεχωριστή γιορτή, στην οποία όλοι γινόμαστε ένα, ξεσπάμε, εκτονωνόμαστε, ερωτευόμαστε, αναγεννιόμαστε μέσα από την καύλα στον ήχο.

Chris B.I. (Χρήστος Μιχαλάτος) στα τύμπανα να δίνει ρέστα, να χύνει τόνους ιδρώτα, να χτυπιέται, μπαγκέτες να σπάνε. Alex K.(Αλέξης Καλοφωλιάς) στη φωνή και το ηλεκτρονικοακουστικό μπάσο, B.George Bop (Γιώργος Καρανικόλας) στην ηλεκτρική και Stefanos στην ακουστική (Στέφανος Φλώτσιος), να γεμίζουν τη σκηνή, να χορεύουν στο ρυθμό της. Οργίλοι έφηβοι, αιώνια παιδιά που μας μεταφέρουν την ένταση και τον παλμό τους μέσα από τάστα και χορδές που τρελαίνονται και βγάζουν κραυγές, καύλα και επανάσταση.

 

Θα ακούσουμε το «Chain Train», το «Desert Rose», το «Sweet Thing», το «Gone, gone, gone». Θα ζήσουμε ένα ταξίδι στην παλιά τους δισκογραφία και θα κλέψουμε τζούρες από την επερχόμενη. «White Knuckles», «Always the Sun» και «Snake Charmer», να κορυφώνουν την ένταση και να κάνουν το πλήθος να παραληρεί.

Και κάπου εκεί, με αφορμή το κομμάτι «White Knuckles» – το οποίο έχει γραφεί για την ταινία Φασισμός Α.Ε. – η δήλωση του Alex K. να αφυπνίζει, «κανένας δεν έχει δικαίωμα να ξεχνά τα θύματα του φασισμού και του ναζισμού».

Τα μηνύματα πολλά και η ένταση στα ύψη. Και μια αμοιβαία ευγνωμοσύνη για τούτες τις βραδιές. Για τις βραδιές που συναντιόμαστε, που διώχνουμε τα άγχη της ενηλικίωσης. Για αυτές τις βραδιές που ζούμε ελεύθεροι, μεθυσμένοι από αλκοόλ, στίχους και έρωτα. Για αυτές τις βραδιές που μας γυρνούν στο παρελθόν και μας ταξιδεύουν στο μέλλον. Για τις μουσικές συναντήσεις των Last Drive, που ναι, «είναι ό,τι αγαπάμε».

Κι αν οι γιορτές αυτές, είναι μόνο μια φορά το χρόνο, φέτος ανανεώνουμε τη συνάντηση για τις 10 Ιουνίου και την Πλατεία Νερού, με καλοκαιρινή διάθεση. Γιάννης Αγγελάκας, Last Drive και Διάφανα Κρίνα. Θα σας δούμε εκεί.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο