Από τον Γιάννη Μπάκο

Στις 25 Δεκεμβρίου 2016, φεύγει από την ζωή ο πιο πολυτραγουδισμένος καλλιτέχνης των Χριστουγέννων, George Michael ή αλλιώς Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου.

Ο Κύπριος στην καταγωγή pop star έχει στοιχειώσει τα Χριστούγεννα όλων μας από το 1986 κι έπειτα όταν ακόμα μέλος των Wham! κυκλοφόρησε το “Last Christmas”, ένα από τα πιο επιτυχημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών.

Μετά την διάλυση των Wham! ο George Michael έκανε μια τεράστια στροφή στην καριέρα του, προσπαθώντας να αποτινάξει την φήμη του boyband star και να παρουσιάσει την πτυχή του πλήρους μουσικού που καταπίεζε στο ξεκίνημα του.

Τα πρώτα δείγματα του “Faith” (1987) ήταν άκρως ενθαρρυντικά, με το εμβληματικό “Listen without prejudice” (1990) να οριοθετεί την καριέρα που πλέον ακολουθούσε ο χαρισματικός ερμηνευτής. Ακολουθεί μια περίοδος δεκάδων συναυλιών, συνεχόμενων παγκόσμιων tour και ταυτόχρονης αναγνώρισης της νέας μουσικής ταυτότητας του.

Μέχρι το 1996 και το μεστό και ώριμο “Older” ο George Michael κυκλοφορεί ένα Mini EP με Live εκτελέσεις αγαπημένων του κομματιού. Ταυτόχρονα συντηρεί τον μύθο που δημιούργησε με τις εκπληκτικές ζωντανές του εμφανίσεις, οι οποίες ήταν επικεντρωμένες στην ανάδειξη της φωνής του και των Jazz ενορχηστρώσεων που ακολούθησαν στο “Older” αλλά και στη συνέχεια στο ήδη κλασικό “Songs from the last century” (1999), όπου ο Κύπριος star τραγουδά κλασικά κομμάτια μοναδικά ενορχηστρωμένα από τον ίδιο και τον Phil Ramone.

Η συνέχεια βρίσκει τον Michael να μην πιέζει την δημιουργική του πλευρά και μέχρι χτες που έφυγε για μια άλλη, καλύτερη ζωή, να κυκλοφορεί ελάχιστα singles, καθώς και κάποιες επανεκτελέσεις, ζωντανές ηχογραφήσεις και συλλογές.

Ακολουθεί μια σύντομη προσπάθεια να αναδείξουμε το έργο του μέσα από την επιλογή των δέκα αγαπημένων τραγουδιών που ερμήνευσε ο σπουδαίος George Michael.

Father Figure (1987)

Praying for Time (1990)

Freedom 90 (1990)

One More Try (1987)

Kissing A Fool (1987)

Waiting For That Day (1990)

Cowboys And Angels (1990)

Jesus To A Child (1996)

Fastlove (1996)

Careless Whispear (1986)

 

Μοιραστείτε.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιάννης Μπάκος

Ο Γιάννης Μπάκος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Μάρκετινγκ, μα το πάθος του είναι η μουσική. Παλεύει να πείσει τους πάντες πως και η ματαιότης έχει το νόημα της, απλώς βρίσκεται μεταξύ κενού, γνώσης και πληροφορίας.

Αφήστε ένα σχόλιο