Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου | ΙΛΙΟΝ plus

Προβολή ταινίας & Συναυλία – Αφιέρωμα στη ταινία του Σταύρου Τσιώλη με την πολυμελή ορχήστρα «Babis Batmanidis Co(m)pany» και καλεσμένουε έκπληξη σχετιζόμενους με την ταινία που αγαπάμε να αγαπάμε.

«Ας περιμένουν οι γυναίκες» live, για πρώτη φορά στην Αθήνα! Το μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα στην ταινία του Σταύρου Τσιώλη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο ΙΛΙΟΝ plus!

Αθηναίοι και αθηναίες μετά από πολύ κόπο και προσμονή ήρθε η ώρα να απολαύσετε για πρώτη φορά μία μοναδική μουσικοθεατρική εμπειρία με άξονα τη μακεδονική κωμωδία δρόμου «Ας περιμένουν οι γυναίκες».

Τον τόσο ιδιαίτερο σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη όλοι τον έχουμε αγαπήσει για τη λοξή και με γούστο ματιά του στην ελληνική πραγματικότητα και για ταινίες που άφησαν το ιδιαίτερο στίγμα τους στο σώμα του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία του «Ας περιμένουν οι γυναίκες», με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Μπακιρτζή, Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, θα προβληθεί με παράλληλη ζωντανή μουσική εκτέλεση, αναδεικνύοντας και μια άλλη δυναμική των εικόνων της, αλλά και συστήνοντας στο κοινό μια πρωτότυπη θέαση!

Το σύνολο της εκπληκτικής μουσικής ανθολογίας που ακούγεται στην ταινία θα παιχτεί ζωντανά από την πολυμελή ορχήστρα «Babis Batmanidis Co(m)pany». Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιόμορφα σχήματα της νέας ελληνικής σκηνής το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από τα «καταστασιακά happenings», που η ίδια η μπάντα διοργανώνει. Ο σκωπτικός τους χαρακτήρας, το απόλυτο fun των εμφανίσεων του, η ακροβασία μεταξύ βαρύ λαϊκού τραγουδιού και έντονα ηλεκτρικής διάθεσης τους καθιστούν την καταλληλότερη επιλογή, να συνοδέψουν μέσω της δικιάς τους προσέγγισης τις εικόνες αλλά και την σημειολογία της μοναδικής αυτής ταινίας του Σταύρου Τσιώλη. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος, που ο ίδιος ο σκηνοθέτης επέλεξε να περιλάβει μια μικρή “γεύση” από τους BBC στη νέα του ταινία «Γυναίκες που περάσατε από δω», τιμώντας τους απεριόριστα με τη συνεργασία του.

Το συγκρότημα αποτελούν οι Μπάμπης Μπατμανίδης (φωνή), Στέλλα Γιαλτζή (φωνή), Σταύρος Αποστολίδης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Μπαρτζώκας (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Μπέλλος (μπάσο, φωνή), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Γιώργος Δούσος (κλαρίνο), Βασίλης Αβδελάς (πλήκτρα).

Η ταινία
Η ίδια η ταινία που ο Σταύρος Τσιώλης γύρισε το 1998, έχει περάσει πια στη σφαίρα της μυθολογίας. Είναι η ιστορία τριών μπατζανάκηδων που πηγαίνουν προς τη Θάσο για να συναντήσουν τις γυναίκες τους που παραθερίζουν εκεί, αλλά με πρόσχημα αληθινά και φανταστικά ερωτικά ειδύλλια καθυστερούν το ταξίδι τους και «κολλάνε» στη Βόλβη.

Η ταινία που ο αρχικός της τίτλος ήταν «Το ιστορικό συνέδριο της Βόλβης» είναι γεμάτη από ατάκες και βιτριολική κριτική για μια εποχή πλαστής ευμάρειας, υποκρισίας και εικονικής πραγματικότητας και δίνει ανάγλυφα την εικόνα της Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά φυσικά και κάποιους από τους λόγους που οδηγήθηκε η χώρα στην πολλαπλή χρεωκοπία.
Ο Πάνος, ο Μιχάλης και ον Αντώνης είναι ιδεότυποι και χαρακτήρες μιας Ελλάδας, λέει ο Τσιώλης, που ψυχορραγούσε και δεν το ήξερε. Από το σαρκαστικό νυστέρι του τόσο ιδιαίτερου Έλληνα σκηνοθέτη δεν γλυτώνει τίποτα: ο τζόγος, η καψούρα, η πολιτική φυσικά.

Αλλά θα υπάρχει πάντα ο έρωτας, έστω κι αν κατοικεί μονάχα στη φαντασία μας και βέβαια το ποδόσφαιρο, με τον πιο απολαυστικό ορισμό του πέναλτι που έχουμε ακούσει ποτέ!

Μια ταινία – παρακαταθήκη για μια Ελλάδα που… χαρωπά μας πλήγωνε, αλλά και μια ταινία – προφητεία για όλα αυτά τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα. Με τα λόγια του Σταύρου Τσιώλη: «Τα νέα παιδιά που παρακολουθούν το ελληνικό σινεμά, δεν περιμένουν από τους έλληνες σκηνοθέτες έναν κινηματογράφο που θα κατακτήσει το παγκόσμιο στερέωμα, ή που θα φέρει διεθνή βραβεία, αλλά έναν κινηματογράφο που θα εκφράζει τη σημερινή πραγματικότητα μ’ έναν τρόπο αυθεντικό»…

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου μπαίνουμε σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα διαφορετικά, με μια μοναδική καλλιτεχνική μουσικοθεατρική παρέμβαση στο ΙΛΙΟΝ plus, με τη συμμετοχή της Babis Batmanidis Co(m)pany!


Δείτε εδώ μερικές μοναδικές στιγμές της ταινίας:
https://www.youtube.com/watch?v=DFLP3aocWvM

Ακούστε εδώ το νέο τραγούδι – αφιέρωση που έγραψε ο Μπάμπης Μπατμανίδης για την ταινία:
https://www.youtube.com/watch?v=ilndLJ4xD90&feature=share

Δείτε περιληπτικά τι συνέβει στην παράσταση της Θεσσαλονίκης:
https://www.youtube.com/watch?v=Un4bSz9Nfiw

Θα βρείτε το event στο facbook:

https://www.facebook.com/events/1334950196576971/

Είσοδος:
Προπώληση 8€ | Ταμείο 8€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών) & 10€ (γενική)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 | Η προβολή – συναυλία ξεκινάει στις 22:00

****

ΙΛΙΟΝ plus | Music & Theatre
Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Αθήνα
info@ilionplus.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο