Φωτογραφία: Χρήστος Διαμάντης | Κείμενο: Χάρις Γεωργίου

Οι Monovine, είναι από εκείνες τις μπάντες που αξίζει κανείς να προσέξει, ανάμεσα στα συγκροτήματα που έχουν εμφανιστεί την τελευταία δεκαετία, μιας και με τις εμφανίσεις τους σε γνωστές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ (Rockwave, Ejekt, Ziria Festival) της χώρας, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν το δικό τους πιστό, τρελαμένο κοινό.

Με ροκ διάθεση, ήχους grunge, punk, noise και στίχους δια χειρός Στράτου Κίρι, ξεσηκώνουν με τις εμφανίσεις τους, προκαλώντας το αδιαχώρητο.

Τα μέλη της μπάντας τρία – ο γνωστός, και από τις εμφανίσεις του, με το Θανάση Παπακωνσταντίνου και το Φοίβο Δεληβοριά, ντράμερ Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα, ο Ξενοφώντας Σακελλαρίου στο μπάσο και ο Στράτος Κίρις στη φωνή και στην κιθάρα – και η ιστορία τους μεγάλη.

Πιτσιρικάδες ακόμα ξεκίνησαν να παίζουν μουσική, από τότε που πήγαιναν στο Λύκειο. Τρελαμένα παιδιά που παίζουν με το ίδιο πάθος, καύλα, ένταση και ενέργεια. Ιδρυμένοι το 2008, με την τελική σύνθεση το 2010, 2 άλμπουμ και ένα που βρίσκεται στο στούντιο, οι Monovine ήρθαν για να μείνουν.

Μία από τις τελευταίες τους εμφανίσεις, που είχαμε τη χαρά να βρεθούμε, ήταν στην αφικτικά γεμάτη Γιάφκα, τον γνωστό χώρο συνάντησης των ροκάδων της Πάτρας.

Παρασκευή 18 Μαΐου, λοιπόν, και οι Monovine ξεσηκώνουν το πλήθος με τις μουσικές και την ενέργειά τους και μας μυούν στο ρυθμό τους.

Κομμάτια, όπως «Don’t make noise», «Come out», «Telescope», «Μorphine», «Jesus Son», «Lucky Rabbit» από το Cliché (1o album) και το Swallow (2o album), καθώς και μία γεύση από το επόμενο άλμπουμ που θα φέρει τίτλο D.Y. E., με τα «Burn it», «Throw me a bone», «Mellow», «Nice to meet you».

Τα λόγια είναι περιττά, όταν ο ρυθμός σε παρασύρει. Και οι Monovine κατάφεραν να μας παρασύρουν κι εμάς στο ρυθμό τους. Αναμένουμε, λοιπόν, την επόμενή τους εμφάνιση, αλλά και την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου τους!

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο