Στις 10 Ιουλίου 1991 αναλαμβάνει την εξουσία στην Ρωσία ο Μπόρις Γιέλτσιν.

Ο Μπορίς Γιέλτσιν ήταν Ρώσος πολιτικός και Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 1991 έως και το 1999. Γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1931 στα Ουράλια Όρη και ήταν γιος μηχανικού.
gieltsin2Το 1961 έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης και χάρη στην γνωριμία του με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ διορίστηκε γενικός γραμματέας του κόμματος στη Μόσχα. Λόγω της αντιπαράθεσης του με τον Γκορμπατσώφ, απομακρύνθηκε από τη θέση του και το 1989 επέστρεψε δυναμικά στην πολιτική σκηνή ως αντιπολιτευτική δύναμη ενάντια στον Γκορμπατσώφ.
Ο Γιέλτσιν αναδείχθηκε ηγέτης των μεταρρυθμιστών και το 1990 εξελέγη πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ ένα χρόνο αργότερα και με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης έγινε πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τα χρόνια της διακυβέρνησης του χαρακτηρίστηκαν από ακραίο και αναρχικό φιλελευθερισμό, που ήρθε να ευθυγραμμιστεί με τις πολιτικές που εφάρμοσαν οι Ρήγκαν και Θάτσερ την δεκαετία του ’80 σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα, οδηγώντας δεκάδες εκατομμύρια Ρώσους σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή που βρίσκονταν τις προηγούμενες δεκαετίες.
gieltsin
Μετά τα συνεχή προβλήματα υγείας του, την εξουσία ασκούσε η κόρη του, Τατιάνα Ντιατσένκο, κυβερνώντας τη χώρα με τους νεόπλουτους ολιγάρχες.
Η μαφία διοικούσε ουσιαστικά τη χώρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι παρέμεναν απλήρωτοι, ο στρατός παραμελημένος, η Ρωσία σε πλήρη παρακμή οι πολιτικοί στο Κρεμλίνο να προσποιούνταν ότι κυβερνούν.
Έμεινε στην εξουσία μέχρι την παραίτηση του στις 31 Δεκεμβρίου 1999, παραδίδοντας την χώρα στον Βλάντιμιρ Πούτιν και έφυγε από την ζωή στις 23 Απριλίου 2007.
Θεωρείται μέχρι και σήμερα ως το απόλυτο όπλο της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, η οποία αναδείχθηκε και νικήτρια του ψυχρού πολέμου με την πτώση του Κομμουνισμού σε όλη την Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Η εκλογή του θεωρήθηκε από την Δυτική προπαγάνδα ως η δεύτερη Ρωσική Επανάσταση.

Ο Sting κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 1985 την πρώτη σόλο δουλειά του με τίτλο “The Dream of the Blue Turtles“, η οποία περιλαμβάνει και το κομμάτι “Russians“.

Με αυτή την σύνθεση ο Sting αφηγείται την ιστορία του ψυχρού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, κάνοντας έκκληση για τερματισμό και εκεχειρία.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο