Ο Paul McCartney γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1942 στο Walton Hospital του Liverpool. Γιος του Jim και της Mary, ο Paul έχασε την μητέρα του σε ηλικία 14 ετών και τότε ήταν που τον ενθάρρυνε ο πατέρας του να ασχοληθεί με την μουσική χαρίζοντας του μια τρομπέτα.
Γνωρίζει στα 15 του τους John, George και Ringo σχηματίζουν τους Quarrymen οι οποίοι εξελίσσονται στους Beatles.
Η συνέχεια είναι η πιο φημισμένη ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Από τα clubs του Liverpool στην κορυφή του κόσμου, χρίσμα ιππότη και αναγνώριση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
paul-mccartney2
Η μετά Beatles εποχή τον βρίσκει στους Wings (1970-1981) και στην συνέχεια στην απολύτως σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας 23 studio album και πολλά ακόμα Live albums και συλλογές.
paul-mccartney
Μέσα στις εκατοντάδες μεγάλες στιγμές της καριέρας του, είτε με τους Beatles, είτε στη συνέχεια, βρίσκεται και η εκτέλεση του Hey Jude στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, όταν όλοι οι αθλητές τραγούδησαν μαζί του αγκαλιασμένοι, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας σε όλο τον πλανήτη.
paul-mccartney3
Το 1974 κυκλοφορεί ως single το “Jet”, με το bside “Let me roll it”, γραμμένο μαζί με την σύζυγο του Linda, να καταφέρνει να γίνει κλασικό και ένα από τα χαρακτηριστικότερα κομμάτια της σόλο καριέρας του Sir Paul MacCartney.
Πολλοί κριτικοί είδαν το κομμάτι ως πικάρισμα στον John Lennon, λόγω της χρήσης του tape echo εφέ στην φωνή, γεγονός που έκανε την χροιά του McCartney να μοιάζει πολύ με του Lennon, με τον Sir Paul να το αρνείται κατηγορηματικά.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο