Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Μενιδίου πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς της περιοχής απευθύνοντας κάλεσμα αγώνα «για τη ζωή που μας αξίζει» με αφορμή το θάνατο του μικρού μαθητή από αδέσποτη σφαίρα.

Με συνθήματα όπως «Τα κέρδη και η φτώχεια γεννάνε τη μαφία, όλοι στον αγώνα για άλλη κοινωνία» και «Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου τη μόρφωση και τη ζωή που θα έχει το παιδί σου» κάλεσαν το λαό και τη νεολαία της περιοχής «να συσπειρωθεί στα Σωματεία του, στους συλλόγους, στους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα, μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος».

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία του Μενιδίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον μικρό Μάριο.

Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, ο Μάρκος Αλεξίου σημείωσε ότι «τις μέρες αυτές η υποκρισία περισσεύει. Η δημοτική αρχή ύστερα από τη δολοφονία του παιδιού, ανακάλυψε την εγκληματικότητα και αποφάσισε να ασχοληθεί. Εδώ δεν ισχύσει το κάλιο αργά παρά ποτέ που λέει ο λαός μας. Το όψιμο ενδιαφέρον της, μάλλον την εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης στοχεύει».

Επεσήμανε ότι «Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα είναι συνέπεια μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Έχει, αν όχι τη στήριξη, την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς καθώς και διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με τα κυκλώματα αυτά. Μιλάμε δηλαδή για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκείες, χρώμα δέρματος και τόπο καταγωγών».

Εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» ο Δημήτρης Τρύπος εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια της συναδέλφισσας που έχασε το παιδί της από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο χώρο του σχολείου του». «Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είναι ο Μάριος το τελευταίο αυτό θύμα σε μια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας», τόνισε καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση τη δημοτικής αρχής που χύνει σήμερα κροκοδείλια δάκρυα. Παράλληλα, στηλίτευσε τις αναβολές και τις κωλυσιεργίες της για το τόσο σοβαρό ζήτημα της εγκληματικότητας. Αναφέρθηκε και στις τεράστιες ευθύνες που έχουν διαχρονικά τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που παρακολουθούν σαν απλοί θεατές τις εξελίξεις.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν: ο Σύλλογος Δασκάλων «ο Σωκράτης», το Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής), το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού (Παράρτημα Δυτικής Αθήνας), το Σωματείο ΟΤΑ Φυλής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Καματερού, ο Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών (ΟΓΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ), ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Αχαρνών (ΣΕΒΑ), η Ένωση ΕΒΕ Ά. Λιοσίων – Ζεφυρίου, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ Παράρτημα Μενιδίου).

 

 

 

902

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο