Το καλοκαίρι του 2013 ένα παιδί στη μετεφηβική του ηλικία, χάνει τη ζωή του επειδή δεν έχει εισιτήριο. Πρόκειται για το Θανάση Καναούτη, 19 ετών.

Το τραγικό περιστα­τικό συνέβη την Τρίτη 13 Αυγούστου λίγο πριν από τις 11 το βράδυ. Το τρόλεϊ, στο οποίο επέ­βαινε ο άτυχος Θανάσης, περνούσε την οδό Παναγή Τσαλδάρη, στο ύψος του αριθμού 16, στο Περιστέρι.

Ένας ελεγκτής ανέλαβε δράση και, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 19χρονο, του ζήτησε να κατέβουν μαζί στο τέλος της διαδρομής για να του κόψει πρόστιμο. Οι πρώ­τες πληροφορίες το πρωί της Τετάρτης ανέφε­ραν πως ο Θανάσης πάτησε το «μπουτόν» της εξόδου έκτακτης ανάγκης στο όχημα και έπει­τα από συμπλοκή με τον ελεγκτή «πήδησε» έξω από το όχημα για να αποφύγει το πρόστι­μο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Αυτή ήταν η πρώτη εκδοχή για το μοιραίο πε­ριστατικό. Αμέσως ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο «Αγία Όλγα» και στη συνέχεια στο «Γ. Γεν­νηματάς», όμως τα ξημερώματα της Τετάρτης εξέπνευσε.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως ο Θανάσης διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή μετά την άρνησή του να κατέβει μαζί του, με τους γονείς του θύματος να αναφέρουν πως πρόκειται για αν­θρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Το πρωί της Τε­τάρτης (14.8) διατάχθηκε από τον εισαγγελέα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) εις βάρος του ελεγκτή και του οδηγού για ανθρωποκτο­νία από αμέλεια. Παράλληλα, διορίστηκε πραγ­ματογνώμονας ιατροδικαστής για να εξετάσει το όχημα. Ο οδηγός και ο ελεγκτής συνελή­φθησαν και κρατήθηκαν εκείνη τη μέρα στην Τροχαία Περιστερίου.

Ο χαμός του Θανάση δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, μια παράπλευρη απώλεια, αποτέλεσμα της κακιάς στιγμής, ένα ατυχές περιστατικό που βασίστηκε στην απροσεξία ενός «τζαμπατζή», όπως βάλθηκαν να μας πείσουν τα ΜΜΕ αλλά και γνωστοί άνθρωποι του «πνεύματος» -πάντα πρόθυμοι να στηρίξουν την εξουσία στις δύσκολες στιγμές-  ένα χρόνο πριν.

Ο χαμός του Θανάση ήταν μια ακόμα κρατική δολοφονία΄.

*Πληροφορίες από το pontiki και το kinimadenplirono

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο