μερκ

Η Γερμανία θέλει να επενδύσει 130 δισεκ. ευρώ για να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της «κυρίως για την αγορά νέου εξοπλισμού ώστε ο στρατός να μπορεί να εκπληρώσει καλύτερα τις αποστολές του στο εξωτερικό».


Σύμφωνα με δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται «στο όριο των δυνατοτήτων τους να επεμβαίνουν» λόγω των δημοσιονομικών περικοπών.

«Το στράτευμα είναι κουρασμένο. Έχει υπερβολικά πολλές ελλείψεις ιδιαίτερα σε ελικόπτερα και μαχητικά αεροπλάνα», δήλωσε κατά την παρουσίαση στο Βερολίνο σχετικής έκθεσης, ο αρμόδιος της κυβέρνησης για θέματα άμυνας Χανς-Πέτερ Μπάρτελς, ζητώντας μια σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού του γερμανικού στρατού.

«Η συστηματική ανεπάρκεια του προϋπολογισμού» θέτει σε κίνδυνο την εκπαίδευση και τις επεμβάσεις, προειδοποίησε, ενώ εκτός από τη Συρία και το Ιράκ, οι γερμανοί στρατιώτες είναι παρόντες στο Μαλί, όπου το Βερολίνο προβλέπει μάλιστα να στείλει άλλους 500 άνδρες για να υποστηρίξουν τους γάλλους στρατιώτες.

Τον Νοέμβριο, η Γερμανία αποφάσισε επίσης να αυξήσει το μέγιστο όριο των στρατιωτικών δυνάμεων που διατηρεί στο Αφγανιστάν στο πλασίιο μιας αποστολής συμβουλών και εκπαίδευσης.

«Η Bundeswehr (οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις) βρίσκεται σε μια καμπή. Αν υπάρξουν νέες μειώσεις, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο Μπάρτελς, ο οποίος επισήμανε επίσης την κακή κατάσταση των στρατοπέδων.

 

 

 

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο