Οι Furious Five σχηματίστηκαν στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης το 1979 και αποτελούνταν από τον DJ Grandmaster Flash και 5 rappers.

Η χρήση των turntables (πικάπ και μίκτης) ως μουσικό όργανο για sampling και scratching, τα break-beat και η breakdance χορογραφία επί σκηνής, έκανε το συγκρότημα να αναφέρεται ως ένα από τα πρώτα που έσπρωξαν και ανέπτυξαν τη hip-hop κουλτούρα.

Η φήμη τους εξαπλώθηκε το 1980 με το επιτυχημένο single „Freedom“ και αργότερα με το magnum opus τους “The Message“, ένα από τα σημαντικότερα hip-hop τραγούδια στη ιστορία.

grandmaster

Στις 28 Μαΐου 1981 ο Grandamaster Flash με τους Furious Five ήταν η μπάντα που άνοιγε τη συναυλία των Clash στο Bond’s στη Νέα Υόρκη. Οι φαν των Clash μην περιμένοντας μια τέτοια μπάντα και μη έχοντας εξοικείωση με τον ήχο και τη σκηνική παρουσία ενός hip hop σχήματος, άρχισαν να τους γιουχάρουν και να πετάνε αντικείμενα προς το μέρος τους, έχοντας ως αποτέλεσμα την ματαίωση της εμφάνισης τους.

Έπρεπε να περάσουν μερικά χρόνια και να συμβεί η επέλαση των Beastie Boys και Run DMC, για να προσμιχθεί η hip hop με την rock και να εξοικειωθεί όλο και μεγαλύτερο μέρος του κοινού με το καινούριο αυτό είδος.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο