Κείμενο: Χάρις Γεωργίου | Φωτογραφία: Χρήστος Διαμάντης

Ταξιδιάρες ψυχές στο ρυθμό ήσυχων τραγουδιών για ανέμελα λιβάδια.

Φεβρουάριος 2017 και μία τρελαμένη παρέα ξεκινάει από την Ελλάδα για να πάει να ακούσει τον Γιάννη Αγγελάκα και τους 100◦C live στο Λονδίνο. Παίρνουμε το Underground πάντα με το χάρτη των διαδρομών ανά χείρας και κατευθυνόμαστε προς τη στάση Angel του Northern.

Μετά από ένα μισάωρο περπάτημα στους δρόμους του Λονδίνου, θα καταφέρουμε να βρούμε το O₂, εκεί που θα εμφανιστεί ο αγαπημένος μας μουσικός.

Τα μάτια μας σνιφάρουν αδηφάγα τις εικόνες της γοητευτικά ροκ πρωτεύουσας, με την πολυπολιτισμικότητα να βρίσκεται διάχυτη σε κάθε πεζοδρόμιο. Η ώρα του live έχει φτάσει.

Το πλήθος του κόσμου έχει γεμίσει ασφυκτικά την είσοδο. Παντού τρελαμένοι ροκ πιτσιρικάδες  που περιμένουν να ακούσουν και να τραγουδήσουν αγαπημένα κομμάτια. Η ομογένεια στέλνει τα δικά της μηνύματα. Τρελαμένα ελληνάκια που γυρεύουν για μια μικρή τζούρα από την πατρίδα. Μετανάστες και φοιτητές που αναζητούν μια δόση ελληνικού ροκ εν ρολ, λίγη γεύση Ελλάδας.

Το διώροφο της Parkfield Street, στο Angel Central, έχει πλημμυρίσει κόσμο. Ζευγάρια μάτια που περιμένουν ανυπόμονα κοιτώντας τη σκηνή, να εμφανιστεί ο Γιάννης Αγγελάκας. Ανάμεσά τους διακρίνεις και Άγγλους που έχουν καταφτάσει με παρέες Ελλήνων, να περιμένουν με την ίδια εγκαρτέρηση.

Το live θα ξεκινήσει και το κοινό θα αρχίσει να ζεσταίνεται. Στο opening act της συναυλίας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την μπάντα του Sonny Touch, ιδρυτικού μέλους των 100◦C, που ωστόσο εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή με τον Γιάννη Αγγελάκα. Μαζί με τον Sonny, εμφανίζονται οι μουσικοί Επιμενίδης Κουτσαφτάκης και Darren Beckett.

Οι πρώτοι θα αρχίσουν να φωνάζουν στίχους, τα πρώτα σώματα θα αρχίσουν να πάλλονται στο ρυθμό. Ο Γιάννης Αγγελάκας θα εμφανιστεί μαζί με τους 100◦C για να ξεσηκώσει κι άλλο το πλήθος.

Τι κι αν απαγορεύεται το κάπνισμα στο χώρο; Τι κι αν μας πήραν τις μπύρες στην είσοδο; – εδώ δεν αστειεύονται με αυτά –  σιγά μην κλάψουμε. Πέρασαν χρόνια και η ψυχή μας πια το ξέρει, ο χαμένος τα παίρνει όλα. Με άγριες των άστρων μουσικές, όλα είναι μια χαρά.

Η ατμόσφαιρα μας μεταφέρει πίσω στην πατρίδα, στα στάδια που πρωτοείδαμε τον αγαπημένο μας μουσικό. Ταξιδιάρες ψυχές στο ρυθμό ήσυχων τραγουδιών για ανέμελα λιβάδια.

Οι 100◦C αποτελούνται από τους Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα και τη φωνή, Αλέξη Αρχοντή στα τύμπανα, Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο και Γιώργο Ταχτσίδη στον ήχο.

Ο ρυθμός μας ξεσηκώνει, η γλώσσα μας νοσταλγεί, το πάθος των μουσικών μας ταξιδεύει. Έλληνες και Άγγλοι, συνταξιδιώτες σε ένα τρένο, μέρος μιας διονυσιακής γιορτής, μιας μυσταγωγίας. Και μια βραδιά, λάφυρο από τούτο το ταξίδι στην καρδιά της Αγγλίας.

Info: Πίσω στην πατρίδα, ακολουθεί πλήθος εμφανίσεων του Γιάννη Αγγελάκα και των 100◦C, 3/3 Χαλκίδα, «Οδός Ονείρων», 4/3 Λουτρά Υπάτης «Τόπος Τεχνών Χώρα», 11/3 Θεσσαλονίκη «Fix Factory of Sound», 17 & 18/3 Αθήνα «Piraeus Academy 117», 25/3 Λάρισα «Stage», 26/3 Καστοριά «Prague Draft», 31/3 Πύργος «Τετράστιχο», 1/ 4 Πάτρα «Αίγλη» και μία εμφάνιση στην Κύπρο στις 8/4 στο «Πανεπιστήμιο Λευκωσίας».

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο