Εκκένωση στη Βίλα Ζωγράφου τα ξημερώματα

Aιφνιδιαστικές ειδικές επιχειρήσεις της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν τις πρωϊνές ώρες, κατά τις οποίες εκκενώθηκαν η Βίλα Ζωγράφου και ένα κτίριο στην οδό Αλκιβιάδου, που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και πρόσφυγες – μετανάστες, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Βίλα Ζωγράφου δεν βρέθηκε κάποιο άτομο, ενώ στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου εντοπίστηκαν πρόσφυγες και μετανάστες που θα οδηγηθούν σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας.

Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» για τις πρωινές επιχειρήσεις της αστυνομίας στα 2 υπό κατάληψη κτίρια ο Ν. Τόσκας, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

tvxs.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο