Από το Πρόβατο όχι Αρνί

-Φοβάσαι;

-Όχι

Μπουμ!!!

-Φοβάσαι;

-Ναι!

-Τρέξε!

-Γιατί; Να πάω πού;

-Δεν έχει σημασία. Φοβάσαι! Απομακρύνσου! Τρέξε!

-Μα… έτσι βοηθάω τον φόβο μου. Έτσι θα με νικήσει.

Μπουμ!!!

-Τρέχω! Τρέχω! Πού να πάω; Τι να κάνω; Βόηθα με. Έφυγα. Είμαι αλλού. Είμαι μακριά. Τι να κάνω;

-Δε φτάνει. Μην ξεχνάς: φοβάσαι! Θα έρθει σε εσένα ο λόγος που σε τρέμει. Θα έρθει. Να ‘τος, φτάνει!

-Ωχ! Τι να κάνω; Μου κόβεται η ανάσα! Τι να κάνω; Σώσε με; Πες μου!

-Κρύψου! Κλείσε το κινητό σου. Μη μιλάς. Κρύψου. Μην ψάξεις άλλους, μην ψάξεις φίλους, γνωστούς. Μην μαζευτείτε πολλοί. Κρύψου! Μη μιλάς. Κράτα την ανάσα σου. Κρύψου!

-Μα, αν κρυφτώ δε θα σωθώ ποτέ. Αυτός θα μείνει εκεί έξω και θα αλωνίζει. Θα με περιμένει κι όταν βγω θα με θερίσει. Αν δεν ενωθώ με άλλους, αν δε σταθούμε πολλοί απέναντί του, δε θα καταφέρουμε τίποτα. Όλους έναν-έναν θα μας τελειώσει.

-Κρύψου! Όσο αργείς φτάνει, όσο το σκέφτεσαι πλησιάζει. Είναι σχεδόν πίσω σου. Βιάσου! Κρύψου!

-Μα γιατί;

Μπουμ!!!

-Κρύφτηκα! Έχω κοκαλώσει. Πονάει το στομάχι μου. Βλέπω τα πόδια του. Βλέπω να κρατάει όπλο. Με ψάχνει. Κλαίω άηχα. Θα πνιγώ. Παραλύω. Φοβάμαι. Φοβάμαι σου λέω… Τι να κάνω; Είμαι μόνος. Βόηθα με. Τι να κάνω; Πες μου. Φοβάμαι.

-Ηρέμησε. Βγάλε το κινητό σου πάλι. Πάρε την αστυνομία τώρα. Μίλα της. Πες της τα όλα. Μίλα της. Θα δείξει κατανόηση. Πες της ό,τι ξέρεις. Είναι εκεί για να σε σώσει. Πες της τα όλα και τίποτα δε θα ξανασκάσει, τίποτα δε θα ξανανατιναχτεί. Πάρε την αστυνομία. Μίλα της. Πες της κι αυτά που δεν ξέρεις. Πάρε!

-Ναι… παίρνω. Αυτό θα κάνω. Παίρνω…

*Η εικόνα είναι το tweet που ανέβηκε στον λογαριασμό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 3ης Ιούνη στην πόλη.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο