Σαν σήμερα πίσω στο 1988 ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε με ανακοίνωση του πως η σύζυγος του Ronald Regan και πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Nancy Reagan, λειτουργούσε σαν σύμβουλος του συζύγου της βασιζόμενη στις προβλέψεις των άστρων.
Ο εκφυλισμός της πολιτικής ζωής στις ΗΠΑ κορυφώθηκε με την παρουσία του συντηρητικού αντικομμουνιστή πρώην ηθοποιού του Hollywood, σε μια δεκαετία όπου η διάλυση της πρώην ΕΣΣΔ άφησε μόνες τις ΗΠΑ στην παγκόσμια ηγεμονία.
reagan-trump

Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που άσκησε στην διάρκεια της διπλής του θητείας οδήγησε στην διάλυση της Αμερικάνικης εργατικής τάξης, με τον δείκτη της φτώχειας να ανεβαίνει κατά 20% και σε συνδυασμό με την παρουσία της Margaret Thatcher στην Μεγάλη Βρετανία, βύθισε όλο τον πλανήτη στον ακραίο καπιταλισμό που επικρατεί μέχρι και σήμερα, οδηγώντας σε σειρά πολεμικών επιχειρήσεων σαν αποτέλεσμα του οικονομικού ιμπεριαλισμού.

Σήμερα ο πλανήτης βρίσκεται στην τρομακτικά δύσκολη θέση να αντιμετωπίζει την πιθανότητα της εκλογής του Donald Trump, μιας φιγούρας που θυμίζει σε πολλά τον πρώην ηθοποιό του Hollywood.
Δεκάδες καλλιτέχνες άσκησαν κριτική στον Ronald Reagan, εμείς επιλέγουμε το “Bullet The Blue Sky” των αντισυστημικών ακόμα τότε U2, μέσα από το “Joshua Tree” που κυκλοφόρησε το 1987.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο