Στο ΥΠΕΞ ο Παλαιστίνιος πρέσβης ζητεί διευκρινήσεις

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διευκρινήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις του ΥΠΕΞ και πολλών κυβερνητικών στελεχών αναμένεται να ζητήσει εντός της ημέρας ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, από το υπουργείο Εξωτερικών. Πληροφορίες φέρουν τον Νίκο Δένδια να μεταβαίνει αύριο στη Ραμάλα, για να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του.

Στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάμ Εμίλ Τουμπάσι, για να ζητήσει διευκρινήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις – που αγνοούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου- τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι αυστηρή υπήρξε και η παρέμβαση τόσο του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης όσο και της Παλαιστινιακής παροικίας της Ελλάδας στις δηλώσεις και της κυβέρνησης και του αντιπροέδρου της, Αδώνιδος Γεωργιάδη .

Προ διημέρου υπήρξε και παρέμβαση – ώστε να κατέβουν οι τόνοι- και από πλευράς Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας, καθώς μας εμπιστεύονται και οι Άραβες και οι Ισραηλινοί και δεν τίθεται θέμα να νομίζει κανείς ότι η προσφορά μας για βοήθεια δεν είναι ειλικρινής».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΡΡ, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο στη Ραμάλα, όπου και θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριγιάντ αλ- Μαλίκι. Τη συνάντηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει ζητήσει η Ελληνική πλευρά.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο