ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

“Όπως συμβαίνει σε όλα τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, πρέπει και εμείς να διαθέτουμε και ιδιωτική φύλαξη, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία μας. Αλίμονο αν αφήσουμε το χώρο μας αφύλακτο για λαθρεμπόριο, ναρκωτικά και άλλες ανομίες”. Η δήλωση αυτή ανήκει στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Φορτσάκη. Πέρα από το γεγονός ότι ο πρύτανης ταυτίζει την ελεύθερη πρόσβαση στον πανεπιστημιακό χώρο με το οργανωμένο έγκλημα, και υποσυνείδητα στοχοποιεί τους φοιτητές, τα λόγια αυτά έχουν και συνειδητές ανακρίβειες.

Θα θέλαμε σ’ αυτό το σημείο να ενημερώσουμε τον κ. Πρύτανη και όσους τον υποστηρίζουν, ότι στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια ΔΕΝ υπάρχει face control, που ελέγχει φοιτητικές ταυτότητες, και εμποδίζει την είσοδο ατόμων στον χώρο. Υπάρχει σαφέστατα φύλαξη από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, που, περισσότερο, βοηθούν στην παροχή πληροφοριών και την καθοδήγηση των επισκεπτών, παρά στον έλεγχο του ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.

unnamed

Φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης

H σταδιοδρομία του κ. Φορτσάκη στα Γαλλικά Πανεπιστήμια αποκλείει το γεγονός να μην τα γνωρίζει αυτά τα πράγματα. Οι ανακρίβειες που μεταφέρει για να πείσει την κοινή γνώμη για για την “ασυδοσία” και το “μπάχαλο” των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι συνειδητή πράξη. Το ζήτημα για τον κ. Φορτσάκη δεν είναι πρακτικό. Δεν είναι θέμα ασφάλειας και περιφρούρησης του Πανεπιστημιακού χώρου. Είναι ζήτημα ξεκάθαρα ιδεολογικό. Ο Πρύτανης και η κυβέρνηση που τον στηρίζει θέλουν να κλείσουν τους ‘λογαριασμούς με την μεταπολίτευση’ και τα Πανεπιστήμια είναι χώροι ταυτισμένοι με το πνεύμα ελευθερίας που έφερε η μεταπολιτευτική περίοδος. Μόνο που για να τελειώνουν με την Μεταπολίτευση, σημαίνει ότι πρέπει να τελειώνουν και με την δημοκρατία.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο