Σάλο προκάλεσε, η ανάρτηση του συνδικαλιστή της ΕΣΗΕΑ, Ειδικού Γραμματέα της Ένωσης, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Ο Γιώργος Φιλιππάκης, όχι μόνο δεν καταδίκασε την ενέργεια σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, αλλά δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα και με μια βόμβα “στα πόδια του Γιάννη Στουρνάρα”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, αναφέρει:

“Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν. Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν.

Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.

Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα”.

Για τις αναρτήσεις και τα σχόλια στα social media κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, διετάχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (27.05.2017) από τον εισαγγελέα υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκαταρκτική εξέταση.

Η έρευνα διετάχθη μετά απο καταγγελία που απέστειλε ο κ.Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια (και απειλές) στα social media και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, στο Facebook.

Η καταγγελία στάλθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφία την οποία υπεβαλλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Εκείνος με τη σειρά του, έδωσε την εντολή για την προκαταρκτική εξέταση. Η έρευνα θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικαίας, γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη. Το ίδιο τονίζουν και επίσημες πηγές της Αστυνομίας στο NewsIt.gr, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “δεν υπάρχει καμία σύλληψη”.

Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Γιώργος Φιλιππάκης με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε πως μόλις συνελήφθη.

Όσον αφορά στην επίμαχη ανάρτηση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επρόκειτο για παρεξήγηση.

“Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει”, ανέφερε ο συνήγορός του, Γιάγκος Λαμπίρης.

Φήμες θέλουν την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να πραγματοποιεί γενικότερη παρέμβαση για σχόλια στα Social Media, που επικροτούσαν την επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας.

newsit

Μοιραστείτε.

9 Σχόλια

 1. ΤΡΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΠΩΣ @ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ!!! ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!!! ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ!!!!!

 2. Κλίκα: ομάδα ατόμων με κοινά συμφέροντα που προσπαθούν να αναρριχηθούν στον κοινωνικό ιστό με απώτερο στόχο την οικονομική και κοινωνική τους ανέλιξη.

  Απόσπασμα από την έκθεση του δικηγόρου και πολιτικού Πωλ Πόρτερ που επί προεδρίας Φ. Ρούσβελτ είχε αναλάβει πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών. Στην Ελλάδα εστάλη το 1947 από τον Χ. Τρούμαν για να συντάξει έκθεση για την οικονομική κατάσταση της χώρας ενόψει της αμερικάνικης οικονομικής βοήθειας

  «Απ’ ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολι¬τική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος, στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομιών μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.
  Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οι¬κονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυ¬μούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.»

  Η λέξη κλίκα που χρησιμοποιεί στην έκθεσή του είναι συνώνυμη με τη λέξη μαφία ,η διαφορά της με την Ιταλική μαφία που συνεργάζεται με το πολιτικό της σύστημα, όχι με όλους γιατί στην Ιταλία οι εισαγγελείς την καταδίωξαν και το πλήρωσαν με τη ζωή τους, είναι ότι στην Ελλάδα η μαφία είναι το ίδιο το πολιτικοδικαστικό σύστημα. Ναι, στην Ελλάδα και οι πολιτικοί, οι δικαστές και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης είναι μια κλίκα μαφιόζων και κάποιους ελάχιστους δικαστικούς που ξεκίνησαν τη διερεύνηση σκανδάλων τους συνταξιοδότησαν και τώρα αρχίζουν να συλλαμβάνουν και δημοσιογράφους, κατά τα άλλα κατηγορούν τον φασίστα Ερντογάν, σε λίγο θα κλείνουν σάιτ και κάποιες ελάχιστες εφημερίδες που θα τολμήσουν να εκφέρουν θέσεις και απόψεις.

  Ο δημοσιογράφος Φιλιππάκης που συνελήφθει από τη μαφία είπε αυτό ακριβώς που πιστεύουν και θέλουν να το φωνάξουν η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας. Μετά από 7 χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας, η εξαθλίωση δεν θα σταματήσει, απορώ γιατί δεν ξεσηκώνονται εναντίων της πολιτικοοικονομικής μαφίας που κυβερνά αυτή τη χώρα.

  Κατά το μαφιόζικο πολιτικοδικαστικό και συστημικών μέσων ενημέρωσης σύστημα ο Φιλιππάκης είναι τρομοκράτης ενώ οι διώκτες του που ξέσκισαν το Σύνταγμα και διέλυσαν τη χώρα είναι προστάτες της δημοκρατίας. Κατά το μαφιόζικο πολιτικοδικαστικό και συστημικών μέσων ενημέρωσης σύστημα το 1,5 εκ. άνεργων, οι αυτοκτονίες, οι άστεγοι, οι σιτιζόμενοι από τα συσσίτια, τα 4 εκ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι πάνω από 500 χιλ. που εγκατέλειψαν τη χώρα, η απώλεια τους 25% του ΑΕΠ και όλα τα εξοντωτικά μέτρα δεν είναι τρομοκρατία είναι απλά παράπλευρες απώλειες εντός της ‘’δημοκρατίας’’ τους.

  • N. στις

   Η αναπαραγωγή της είδησης έγινε με βάση την ανάρτηση του κ. Φιλιππάκη και στοιχεία από την εισαγγελία που συνηγορούσαν προς αυτή την κατεύθυνση.

   Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.
   Με εκτίμηση,
   Ν.

 3. Alexandra στις

  Εξαιρετικά απαράδεκτη η δημοσιεύση του κυρίου Φιλιππάκη, ο οποίος συνελλήφθη όχι για το πνεύμα του άρθρου του (δηλ. ότι υπάρχει καλη και κακή τρομοκρατία και ότι οφείλουμε να αποδεχόμαστε την καλή τρομοκρατία) αλλά για τους εξαιρετικά συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Φυσικά θα δικαστεί (εκτός και εάν ζητήσει συγγνώμη) και θα καταδικαστεί εκτός εάν αποδείξει ότι έλεγε αλήθεια ή ότι δεν είχε δόλο. Πιθανόν κάποιοι από τους αναγνώστες ταυτίζονται με τη συμπεριφορά του κ. Φιλιππάκη, όμως υπάρχουν κάποια απόλυτα αγαθά που πρέπει να τα σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε για όλους ακόμη και για τους ειδεχθέστερους των εγκληματιών. Αλλιώς απλά δεν υπάρχει δημοκρατία ούτε κατ’ επίφασιν. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, πρόθεσή μου δεν είναι να προσβάλλω κανένα από τους αναγνώστες και επισκέπτες της σελίδας.

  • George21 στις

   ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΝΗΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ 150 ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ. ΠΟΛΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .

  • Κωστής στις

   Πολλοί έχουν την άποψη ότι ο υπέρτατος άρχοντας του έθνους είναι ο λαός του, πως οι νόμοι και το σύνταγμα έχουν σαν σκοπό την υπηρέτηση του. Θεωρούν δεδομένο πως η συντριπτική του πλειοψηφία έχει το απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσει την επαναφορά της θανατικής ποινής για όλους όσους αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι συνέβαλαν στην λεηλάτηση και την εξαθλίωση αυτού του έθνους προδίδοντας τις ελπίδες του λαού toy, οδηγώντας τον στην απελπισία και την απόλυτη ντροπή. Που πιστεύουν πως ο λαός έχει το απόλυτο δικαίωμα να θεσπίσει νόμους αν θέλει, που να απαγορεύουν ρητά την ταφή τέτοιων εκτελεσμένων εξαναγκάζοντας σε υποχρεωτική επεξεργασία των σωμάτων τους για την μετατροπή τους σε κρεατάλευρα για ζωοτροφές ως ύστατη και ίσως μοναδική προσφορά τους στην κοινωνία που τόσο μίσος και περιφρόνηση αντιμετώπισαν. Αν όντως αυτό θέλει η πλειοψηφία αυτού του λαού, ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να του το απαγορέψει;;;

 4. Ο Φιλιππάκης είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος που άκουσα on air , να λέει πως το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης . Μήπως λέει ψέματα ? Μήπως ότι και όσα έγραψε είναι ψέματα ? Οι εντεταλμένοι απο ξένα κέντρα εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου της Ελλάδας θα κάνουν πολλά ακόμα για να κρατηθούν στην εξουσία και να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους !

Αφήστε ένα σχόλιο