γατος

Ο Δίας ο λευκός γάτος από την Μοσούλη του Ιράκ που η οικογένεια του στο ταξίδι της προσφυγιάς τον έχασε στη Λέσβο στις αρχές περασμένου Νοέμβρη σήμερα μετά από μια «Οδύσσεια» που κράτησε τέσσερις μήνες θα σμίξει και πάλι μαζί τους.

DiasProsfygesMosouliLesvos (13)Μέσω Skype στις 14 Φεβρουαρίου η οικογένεια του Kunkush κατάφερε να τον δει.

Αυτή την ώρα ο ψιψίνος ταξιδεύει από το Βερολίνο στη Νορβηγία καθώς εκεί εντοπίστηκε η οικογένεια του στις 12 Φεβρουαρίου 2016. Αφού διαπιστώθηκε ότι οι δικοί του είναι όντως οι άνθρωποι που τόσο καιρό αναζητούσε η ομάδα «The Reunite Dias (Kunkush) Team» – η οποία δημιουργήθηκε στη Λέσβο και στο Βερολίνο – έγιναν οι διευθετήσεις για το νέο ταξίδι του ζώου ώστε να φτάσει το συντομότερο δυνατό κοντά τους.

Λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Video Player

Η ομάδα «The Reunite Dias (Kunkush) Team», που ευχαριστεί θερμά όλους όσους νοιάστηκαν και βοήθησαν αυτό το πλάσμα, στην κυριολεξία κίνησε γη και ουρανό για να βοηθήσει αυτό το πλάσμα να βρεθεί κοντά στους δικούς του και τελικά τα κατάφερε δείχνοντας σε όλους μας τον δρόμο, δηλαδή την αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε σε ανθρώπους και ζώα που υποφέρουν.

DiasIraqMosouliΗ φωτογραφία του γάτου σε νεαρή ηλικία στη Μοσούλη του Ιράκ, που η οικογένεια έστειλε στους σωτήρες του Δία για να αποδείξει ότι το ζώο τους ανήκει.

γατακι προ

 

Πηγή

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο