Πρωτοποριακή θεραπεία έναντι του κορονοϊού από το νοσοκομείο Παπανικολάου

0

Μια πρωτοποριακή θεραπεία έναντι του κορονοϊού αναπτύσσεται στην Θεσσαλονίκη. Στην Αιματολογική κλινική του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, ομάδα με επικεφαλής τον Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, επιχειρείται προσπάθεια για θεραπεία του κορονοϊού με λεμφοκύτταρα.


Μιλώντας στην εκπομπή του MEGΑ «Κοινωνία Ώρα MEGΑ», o κ. Αναγνωστόπουλος μίλησε για την θεραπεία κάνοντας λόγο για “κόλλημα” λόγω έλλειψη χρηματοδότησης.

«Στην κλινική παράγουμε “Τ” λεμφοκύτταρα ειδικά εναντίον τριών ιών που πλήττουν συχνά τους μεταμοσχμευμένους ασθενείς. Τα αποτελέσματα επιτυχίας είναι 90% σε αυτούς. Αναπτύξαμε αυτή την μέθοδο και εναντίον του κορονοϊού. Και διαπιστώσαμε ότι οι ασθενείς που αναρρώνουν από κορονοϊό, παράγουν αρκετό αριθμό λεμφοκυττάρων “Τ”’» εξήγησε.

«Πήραμε κάποια τέτοια λεμφοκύτταρα, τα πολλαπλασιάσαμε. Αυτός ο μεγάλος αριθμός είναι πλήρως δραστικός και λειτουργικός έναντι του κορονοϊού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον γιατρό όσοι λάβουν τα λεμφοκύτταρα αυτά, δεν θα νοσήσουν βαριά από την Covid-19. Ωστόσο, η όλη προσπάθεια κολλάει στην έλλειψη χρηματοδότησης, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του δεν μπορούν να βρουν 230.000€ για να πάρουν την άδεια από το ΕΟΦ και να καθιερώσουν αυτή την πρωτοποριακή θεραπεία.

«Είναι έτοιμη η μελέτη, αλλά δεν μπορούμε να την υποβάλλουμε εάν δεν υπάρχει η χρηματοδότηση. Ο ΕΟΦ δεν κρίνει εκθέσεις ιδεών. Πρέπει να υπάρχει και χρηματοδότηση» κατέληξε ο κ. Αναγνωστόπουλος.


MEGA

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο