Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος

Αντιδράσεις από τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ (και νυν ΝΔ) Θάνο Πλεύρη (ήταν υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών το 2012 αλλά δεν εξελέγη) και Άδωνη Γεωργιάδη (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) προκάλεσε το γεγονός ότι οι μαθητές στο Χαλάνδρι παρέλασαν και υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ.

Ο Θ. Πλεύρη, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter επέρριψε ευθύνες στον νέο δήμαρχο της πόλης Σίμο Ρούσσο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Στο Χαλάνδρι ο ανταρσυοσυριζας δήμαρχος κ. Ρουσσος υποχρέωσε τα παιδιά να παρελάσουν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ» και  «κάποιος ας πει στον ανιστόρητο δήμαρχο ότι την 28η δεν υπήρχε ΕΑΜ και οι τότε σύντροφοί του στα Σοβιέτ μοίραζαν την Πολωνία με τον Χίτλερ».

Στο ίδιο μήκος κύματος επίσης στο Twitter, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε δεικτικά: «Ήθελα να ‘ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε..». Και συνέχισε: «Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος…Ψηφίστε τους!».

Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση του στο διαδίκτυο: «Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο και από την πολιτεία. Όσοι μιλούν για «εμφύλιο», είναι και ανιστόρητοι και μισαλλόδοξοι», έγραψε.

Η κόντρα του δημάρχου Χαλανδρίου με τον Πλεύρη μεταφέρθηκε κανάλι «Ε» με κ. Ρούσσο να τον αποκαλεί «νενέκο» και τον πολιτευτή της ΝΔ «απολειφάδι των μπολσεβίκων»!

Σε εμφάνισή του χτες στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» το πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ και νυν της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, κατηγορώντας τον ότι το 1940 «οι σύντροφοί σας είχαν σύμφωνο μη επιθέσεως με τον Χίτλερ και μοίραζαν την Πολωνία».

«Οι δικοί σας σύντροφοι πήγαιναν με τον Χίτλερ», απάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, με τον Θάνο Πλεύρη ανταπαντώντας να χαρακτηρίζει σύντροφό του τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά!

«Εμένα ο δικός μου σύντροφος ήταν αυτός που το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου έκατσε απέναντι από τον Ιταλό πρέσβη και του είπε όχι», ανέφερε το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

«Εμείς έχουμε παιδιά στο Χαλάνδρι και θα ανεχόμαστε την ιδεοληψία του κυρίου Ρούσσου», πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Εσείς είσαστε πάντοτε με τους νενέκους, εμείς είμαστε με την αντίσταση πάντα», απάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο