πελ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό κα Αθανασία Αναγνωστοπούλου, την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών κα Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου ζητάει συνάντηση για να προωθηθεί άμεσα η ίδρυση Δραματικής Σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή του ο κ. Δήμαρχος αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,
Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (σας επισυνάπτουμε τη σχετική υπ’ αρ. 1038/6-7-2016 απόφαση), συζήτησε και πήρε αποφάσεις, που αφορούν τη λειτουργία της Δραματικής Σχολής στην πόλη μας. Η συζήτηση έφερε στην επιφάνεια, την απουσία στη χώρα μας ανώτατων, πανεπιστημιακών σχολών για τα αντικείμενα της τέχνης (με εξαίρεση τα εικαστικά), η οποία και συνιστά απαράδεκτη υποτίμηση της τέχνης και των καλλιτεχνών – δημιουργών.
Θεωρούμε πως η Πάτρα, ως πόλη με μακρά και πλούσια ιστορική παράδοση στα διάφορα είδη τέχνης, με αξιόλογο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό και σημαντικές υποδομές, πρέπει να αποκτήσει Ανώτατη Καλλιτεχνική Σχολή στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Πατρών με τμήματα μουσικής, θεάτρου, χορού κ.α.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας λόγω και της χρόνιας υποχρηματοδότησης, θέτει πρόσθετα εμπόδια στη λειτουργία της Δραματικής Σχολής.

Η ύπαρξη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνδυασμό με την εξαιρετική υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αποτελούν ιδανική πρώτη ύλη για τη δημιουργία Δραματικής Σχολής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια αυτά, θα θέλαμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ

 

 

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο