1405096077991761067

Συνέντευξη στην ελεύθερη ΕΡΤ έδωσε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου για την συναυλία που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού για αύριο βράδυ 27/9 στην Ιερισσό. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες στο δάσος της Ιερισσού συνεχίζονται, και ένα μεγάλο μέρος τους έχει ήδη αποψιλωθεί.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

“Και να που ήρθε η ώρα να σμίξουμε γι΄ άλλη μια φορά. Αυτοί που ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Αυτοί που πιστεύουμε στην αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες. Στον πολύχρονο αγώνα ενάντια στις καταστροφικές μεταλλευτικές δραστηριότητες, συναντηθήκαμε με τόσους πολλούς ανθρώπους, συλλογικότητες, κοινωνικά κινήματα. Ο καθένας με τα δικά του προβλήματα κι αγώνες. Ο καθένας με τη δική του ιδεολογία και θεώρηση των πραγμάτων.

Συνειδητοποιήσαμε όμως πως, στην ουσία του, το πρόβλημα είναι κοινό: Η βάναυση εκμετάλλευση των ανθρώπων και της φύσης, από λίγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία. Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Διεκδικούμε το δικαίωμα να υπάρχουμε και να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για ένα υγιές φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον. Αρνούμαστε να είμαστε γρανάζια μιας μηχανής που παράγει χρήμα για λίγους και καταστροφή για τους υπόλοιπους”.

Στην συναυλία θα συμμετέχουν:

Γιάννης Αγγελάκας

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Σωκράτης Μάλαμας

Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Ματούλα Ζαμάνη

Γιάννης Χαρούλης

Παύλος Παυλίδης & Β movies

Ελληνοφρένεια

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο