Μετά από εκατοντάδες συνεδριάσεις στη δίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και ένα περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από την αρχή της δίκης, σήμερα απολογείται ο Γιώργος Ρουπακιάς που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013.

Ο Γ. Ρουπακιάς θα βρεθεί σήμερα ενώπιων των δικαστών και θα κληθεί να απαντήσει ενώπιον ακροατηρίου σε όλα τα καίρια ερωτήματα για το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν και δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Ο Ρουπακιάς θα κληθεί επίσης να απαντήσει για τη σχέση των συγκατηγορούμενών του χρυσαυγιτών στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Ρουπακιάς είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε σταλεί με εντολή να δολοφονήσει τον Παύλο Φύσσα και του επιτέθηκε με το μαχαίρι επειδή ήταν ο πρώτος που είχε βρει μπροστά του. Σημειώνεται ότι ο Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος το βράδυ της δολοφονίας και αφού πρώτα τον είχε υποδείξει στους αστυνομικούς ο Παύλος Φύσσας πριν πεθάνει.

«Επιτέθηκα στον Παύλο Φύσσα γιατί αυτός ήταν ο πρώτος που βρήκα μπροστά μου αφότου με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα αυτή από τα αυτοκίνητο. Και οι άλλοι βέβαια μου επιτέθηκαν, αλλά εγώ χτύπησα αποκλειστικά το θύμα γιατί αυτός βρισκόταν πιο κοντά μου. Το θύμα ούτε το γνώριζα ούτε κάποιος με έστειλε εκεί, ούτε πήγαινα ανάποδα με το αυτοκίνητό μου. Οι αστυνομικοί την ώρα που ήρθαν είδαν ότι δέχθηκα χτυπήματα από το θύμα και την παρέα του», είχε δηλώσει ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς.

Όπως δείχνει έρευνα του κέντρου Forensic Architecture, που ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώθηκε περίπου ένα χρόνο μετά, επιβεβαιώνεται η οργανωμένη φύση της επίθεσης του τάγματος εφόδου των χρυσαυγιτών το βράδυ της 18 Σεπτεμβρίου του 2013, ενώ είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τη στάση που τήρησαν οι αστυνομικοί που απέτυχαν να εμποδίσουν την δολοφονία.

Την Τετάρτη απολογήθηκε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στη δολοφονία, κατά τη γνωστή θρασύδειλη τακτική που έχουν ακολουθήσει όλα τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πατέλης υποστήριξε ότι δεν έβαλε κανέναν να σκοτώσει τον Π. Φύσσα και δήλωσε ότι πληροφορήθηκε για τη δολοφονία από τον Ρουπακιά, στον οποίο είπε «κόψε το λαιμό σου όπως τα έκανες». Έβαλε ασπίδα προστασίας για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και έριξε την ευθύνη αποκλειστικά στον Ρουπακιά.

Ο Πατέλης παραπονέθηκε για το ότι δεν γίνεται λόγος για τις «φιλανθρωπικές δράσεις» του ναζιστικού μορφώματος και όλοι στέκονται στον ναζιστικό χαιρετισμό των χρυσαυγιτών «που είναι αρχαιοελληνικός» αφού «το έχω ψάξει στο google και ο Μεταξάς έτσι χαιρετούσε».

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο