Από τον Χάρη Ζάβαλο

 

Ο παρουσιαστής / σχολιαστής / πανελίστας / ποιητής / φιλόσοφος / άνθρωπος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πριν λίγες μέρες, αφού μίλησε για τραμπούκους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, θυμήθηκε τη μητέρα του δολοφονηθέντα από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Αφού αναρωτήθηκε γιατί είναι λυτή και όχι δεμένη, όπως παραδείγματος χάριν θα έπρεπε να είναι αυτός, μας επισήμανε ότι, «ανθρώπινα» αν το δούμε, ο δολοφόνος του Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, θα πρέπει να είναι ράκος μετά από αυτήν την επίθεση της Μάγδας Φύσσα, η οποία πέταξε ένα μπουκάλι νερό προς τον Ρουπακιά.
Μόλις χτες ο (όχι και τόσο) αγαπημένος παρουσιαστής της νεολαίας, Μπογδάνος, δήλωσε στις κάμερες, ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της χούντας ήταν υποκινούμενη από την CIA και ταυτόχρονα υπεύθυνη για την τραγωδία της Κύπρου.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες της επετείου του Πολυτεχνείου, είμαστε σίγουροι ότι ο Κωνσταντίνος θα μας επισημάνει ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν νεκροί και θα λοιδορήσει συλλογικά, λέγοντας «ότι η γενιά του πολυτεχνείου, μας έφερε σε αυτό το χάλι» αφήνοντας, με την χαρακτηριστική ευελιξία ερπετού που τον χαρακτηρίζει, να εννοηθεί «ότι με την Χούντα ήταν καλύτερα» και όπως όλοι θα χετε ακούσει «έφτιαξε δρόμους»

Πολλά και περίεργα έχει πει κατά καιρούς ο Μπογδάνος. Τα περισσότερα προκλητικά, αν όχι προσβλητικά. Κάτω από την προστασία της ελευθερίας του λόγου, ώστε να μπορεί ο καθένας να λέει και σωστά, ό,τι αυτός θεωρεί ορθό. Μια όμως μονόπλευρη ελευθερία του λόγου και της σκέψης, μιας και ο Μπογδάνος διαφωνεί με τον αντίλογο.

Κλαίει και χτυπιέται στις κάμερες ξένων καναλιών, για τη ντροπή που νιώθει όταν κυκλοφορεί στον δρόμο και για τις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται στο διαδίκτυο. Ξεχνώντας ένα βασικό αξίωμα της φυσικής. Ότι έχει δράση, έχει αναπόφευκτα και αντίδραση.
Ο εναγκαλιασμός με ότι βρίσκεται στα όρια του φασισμού, η συμπάθεια προς δολοφόνους, η προσπάθεια ξεπλύματος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε παλιότερη εκπομπή του, η προσβολή νεκρών αγωνιστών, οι σεξιστικές επιθέσεις και οι ομοφοβικές δηλώσεις, που έχει κατά καιρούς κάνει, είναι ένας σίγουρος τρόπος για αντίδραση μπροστά στα συγκεκριμένα συμφέροντα που ο Μπογδάνος με τόσο ζήλο εξυπηρετεί, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή των ανθρώπων που τον πληρώνουν, κάνοντας αυτόματα τον Κωνσταντίνο έναν πιστό υπάλληλο, αν όχι τον υπάλληλο των μνημονιακών καιρών μας.
Η αλητεία, δημοσιογραφική άλλα και κοινωνική, έχει μια νέα μονάδα μέτρησης.

Τον δείκτη Μπογδάνο.

Παράδειγματα:

-Ο Πρετεντέρης, πόσους βαθμούς «Μπογδάνος» είναι.
-Ο Nίκος Μαστοράκης στην χούντα ήταν τόσο Μπογδάνος, όσο ο Μπογδάνος στα χρόνια της κρίσης;
-Μπογδανος-news

Μοιραστείτε.

5 Σχόλια

 1. Κώστας στις

  Τον σιχαίνομαι. Αλλά δε συμφωνώ ότι είναι μερολυπτικός υπέρ της χούντας ή υπερ οποιασδήποτε ιδεολογίας και κατάστασης. Πιστεύω ότι θα πει και θα κάνει το οτιδήποτε για να τραβήξει και να τραβάει την προσοχή. Δήθεν να σοκάρει. Να το παίξει “διαφορετικός”, “έξυπνος” και “σημαντικός”. Νομίζω ότι ο άνθρωπος είναι κοινονικοπαθής.

  • Λασηθιωτάκη Ελένη στις

   Αλλά καί επικίνδυνος για τους νέους ανθρώπους γιατί δεν έχει ηθική συνείδηση και αυτό μπορεί να θεωρηθεί must στους καιρούς μας.

 2. Κώστας στις

  Συμφωνώ με τον συνονόματο σχολιαστή: ο Μπογδάνος είναι κοινωνικοπαθής. Είναι λίγο γελοίος, για να το πω πιο απλά. Αλλά σε πολλά πράγματα που λέει με εκφράζει απόλυτα. Έτερον εκάτερον.

 3. lou στις

  Συμφωνώ απόλυταμε τον Κώστα και αντιγραφω από το http://www.onmed.gr

  Ένα κυρίαρχο γνώρισμα των κοινωνιοπαθών είναι ότι φαινομενικά είναι αξιόπιστοι και ειλικρινείς, ενώ στην πραγματικότητα η συμπεριφορά τους εξυπηρετεί δόλιους σκοπούς. Επίσης, οι κοινωνιοπαθείς είναι παθολογικοί ψεύτες.

 4. Pingback: Ο Μπογδάνος ως μονάδα μέτρησης της αλητείας | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Αφήστε ένα σχόλιο