Νίκη Κεραμέως: Αγωγή κατά ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για την απεργία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά της απόφασης της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη, ισχυριζόμενη πως η απεργία θα αποτελέσει εμπόδιο στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων. «Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση» σημειώνει η Νίκη Κεραμέως, ξεχνώντας πως επί έναν χρόνο η εκπαιδευτική κοινότητα σύσσωμη διαμαρτύρεται για σειρά νομοθετημάτων και αποφάσεών της. Η ίδια ζητά επίσης «να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των ΜΜΜ έως τις 10 π.μ., προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις».

Κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά της απόφασης της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Όπως υποστηρίζει η Νίκη Κεραμέως, σκοπός της επιθετικής αυτής κίνησης είναι να διασφαλιστεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου δε θα παρακωλυθεί με κανέναν τρόπο.

Στην αγωγή της ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αγωγή Κεραμέως κατά ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για την απεργία με πρόσχημα το ενδιαφέρον της για τις Πανελλήνιες

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο