Αύριο Τετάρτη 5/6 πραγματοποιεί η ΔΕΗ τα εγκαίνια του υβριδικού ενεργειακού έργου της στην Ικαρία, ονόματι ΝΑΕΡΑΣ, παρουσία της διοίκησής της, της πολιτικής ηγεσίας και εκλεκτών προσκεκλημένων.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο υλοποιήθηκε σε διάφορα στάδια και πλέον ξεκινά η πλήρης και αυτοματοποιημένη λειτουργία του με χρήση ανεμογεννητριών και αντλησιοταμιευτικού. Η λογική είναι ότι το όλο έργο θα λειτουργεί ως μπαταρία, όπου σε περιόδους χαμηλής ζήτησης η ενέργεια του ανέμου θα χρησιμοποιείται για να ανεβάζει το νερό ψηλά και σε περιόδους υψηλής ζήτησης, το νερό θα χρησιμοποιείται για την ηλεκτροπαραγωγή σε δύο μικρά υδροηλεκτρικά. Σημειώνεται ότι το αιολικό πάρκο έχει ισχύ 2,7 μεγαβάτ και τα μικρά υδροηλεκτρικά 3,1  και 1,1 μεγαβάτ.

Μέσω του υβριδικού της ΔΕΗ, το ποσοστό των ΑΠΕ στο τοπικό δίκτυο της Ικαρίας προβλέπεται να φτάσει περί το 50%, καθιστώντας το νησί περισσότερο αυτόνομο από ποτέ. Η λειτουργία του αναμένεται να οδηγήσει τη ΔΕΗ σε εισπράξεις από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας περί τα 2.4 εκ. € τον χρόνο.

energypress

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο