Ν.Δ: Οι νοσηλεύτριες ευθύνονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν έχουν ευθύνη οι υπουργοί για την κατάσταση των κτιρίων των νοσοκομείων αλλά οι νοσηλεύτριες, είπε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαραβέγιας από το βήμα της βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ είναι στέλεχος που «διακρίνεται» στην υπεράσπιση των κεντρικών επιλογών της κυβέρνησης υποστήριξε στην Βουλή, ότι για τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων φταίνε οι νοσηλεύτριες. Πρότεινε μάλιστα την άμεση εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης, υπονοώντας ότι η λύση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου δεν έχουν καλυφθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις νοσηλευτών είναι οι …απολύσεις νοσηλευτών.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλέστηκε επιστολή που υποστήριξε ότι έλαβε από πολίτη που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στην οποία καταγράφονταν παράπονα για καθυστερήσεις στην νοσηλεία ασθενών, από νοσοκόμες. Βάσει αυτής υποστήριξε:

«Η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο, ακόμα και στην επιβίωση. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά σπάνια ομολογούμε, είναι ότι λείπει η αξιολόγηση και πολλές φορές έχουμε επισημάνει, ότι ακόμα και ερωτηματολόγια θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για να αξιολογηθούν οι Υπηρεσίες, πρωτίστως από τους ίδιους τους χρήστες των υπηρεσιών, δηλαδή τους ασθενείς».

Στην επιστολή που παρέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ αναφέρονταν μεταξύ άλλων:

«Κάποιες νοσηλεύτριες προσπαθούν, οι περισσότερες όμως είναι αδιάφορες, τσακώνονται ώρες μεταξύ τους, δεν μπαίνουν στους θαλάμους, δεν υπάρχει κουδούνι να καλέσεις αν έχεις ανάγκη, βάζεις τις φωνές ή βαράς με ότι βρεις τα μεταλλικά κάγκελα του κρεβατιού και ελπίζεις να σε ακούσουν. Μπορεί να περάσουν και τρεις ώρες και να μην έρθει κανείς».

Στην συνέχεια, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης για την κτιριακή κατάσταση των νοσοκομείων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για τα ταβάνια και τα καζανάκια που τρέχουν φταίνε μήπως οι Υπουργοί; Τα νοσοκομεία έχουν Υπηρεσίες, έχουν- στο φινάλε φινάλε- και διοικήσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή που δέχθηκε να είναι ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη για την κατάργηση του 8ωρου.


*Με πληροφορίες από το News247

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο