Μιχάλης Γιαννακός: Τηλεοπτική δίωξη βάσει του νέου συνδικαλιστικού νόμου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δίωξη στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό για την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο κ. Γιαννάκος γίνεται ο πρώτος πολίτης για τον οποίο σχηματίζεται σχετική δικογραφία, βάσει του νέου συνδικαλιστικού νόμου, για τη συγκέντρωση στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας.


«Από συνεργάτες σας έμαθα το πρωί ότι διώκομαι με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Στις 30 Σεπτεμβρίου φάγαμε πάρα πολύ ξύλο από τους αστυνομικούς γιατί αποκλείσαμε την Αριστοτέλους, έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μπροστά από το υπουργείο Υγείας. Φάγαμε πολύ ξύλο χωρίς να υπάρχει λόγος» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γιαννακός.

Στην εν λόγω δικογραφία, η οποία είναι η πρώτη που αφορά σε συνδικαλιστή από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις το περασμένο καλοκαίρι, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτόν τον νόμο. Όμως, σεβόμαστε απόλυτα τους υγειονομικούς κανόνες. Γι’ αυτό και χθες, σε πορεία που είχαμε στον Ερυθρό Σταυρό τηρήσαμε τα μέτρα σε συνεργασία με την Αστυνομία. Η διαμαρτυρία έγινε για να προετοιμαστεί η κυβέρνηση για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Είδατε τι έγινε στη συνέχεια στην βόρεια Ελλάδα. Είπαμε ότι δεν θα ακούσουμε στον συνδικαλιστικό νόμο. Αλλά έχουμε αυτοσυγκράτηση. Ουδέποτε κλείσαμε μεγάλους δρόμους εάν δεν έχουμε πολύ κόσμο».

«Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη», δήλωσε για το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Γιαννάκος.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο