Κυριάκος Μητσοτάκης: Εμείς σας προειδοποιήσαμε

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από πέντε μέρες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, μετά από εικόνες πολιτών αιμόφυρτων από τα γκλοπ και τις μπότες των δυνάμεων καταστολής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους πολίτες σε αυτοσυγκράτηση ψυχραιμία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας στο αποψινό του μήνυμα είπε “σας είχαμε προειδοποιήσει”, κουνώντας και πάλι το δάχτυλο στους πολίτες. Κι εδώ ατομική ευθύνη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας χρειάστηκε λίγα λεπτά αφότου είδαμε όλοι την σοκαριστική εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού στην άσφαλτο για να προβεί σε διάγγελμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για 48 ώρες δεν έκανε ουδεμία δήλωση για τις σκηνές βίας απέναντι σε πολίτες και εικόνες σαν αυτές που είδαμε προχτές Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.

Αυτή η διάκριση είναι και ο λόγος που χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στον δρόμο σήμερα και πιθανόν να βρεθούν ξανά στο άμεσο μέλλον.


Το μήνυμα Μητσοτάκη

Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει.

Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο