Κατάληψη της Πρυτανείας από την Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ προχώρησε πριν λίγη ώρα η “Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου”. Η κίνηση αυτή αποτελεί κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών ενάντια στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας. Την ίδια στιγμή διεξάγεται πρυτανικό συμβούλιο για να αποφασιστεί αν θα κληθεί η αστυνομία για εκκένωση της κατάληψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΜΠ

Σήμερα 8/4/2021 ως Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ, ώστε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον νέο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη. Επιδιώκουμε η κατάληψη αυτή να γίνει γόνιμο έδαφος για τη συνέχιση του αγώνα και να αποτελέσει σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, εργαζομένων του ΕΜΠ και του κόσμου της γειτονιάς. Καλούμε τους/τις φοιτητ(ρι)ες, μεταπτυχιακούς, ΥΔ, εργαζόμενους, κατοίκους και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να πλαισιώσουν την κατάληψη, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις εντός της και να δώσουμε ένα δυνατό σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους αγώνες που έχουν ανοίξει ανά την Ελλάδα ενάντια στον νέο νόμο για την παιδεία. Ξεκινάμε από σήμερα με την Εκδήλωση – Συζήτηση για την εμπλοκή του ΕΜΠ στην έρευνα για τον στρατό και τις δυνάμεις καταστολής που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο πάρκινγκ έξω από την πρυτανεία του ΕΜΠ. (τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας για τον covid-19)

* Έχουμε την πληροφορία πως αυτή τη στιγμή διεξάγεται πρυτανικό συμβούλιο με αντικείμενο την διαταγή εκκένωσης από τις δυνάμεις καταστολής του Χρυσοχοΐδη και του αστικού κράτους. Η κατάληψη αποτελεί μια πολιτική πράξη αντίστασης στη πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση με τη πλήρη στήριξη του πρύτανη Μπουντουβή. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ανοιχτή εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο με θέμα την έρευνα που διεξάγεται από τα πανεπιστήμια προς όφελους του στρατού και των δυνάμεων καταστολής. Ο χώρος δεν έχει ζημιές και παραμένει ανοιχτός για κάθε φοιτητη/τρια και εργαζόμενο/η που θέλει να αγωνιστεί! Καλούμε όλους και όλες να έρθουν στο χώρο για να εκφράσουν τη στηριξη τους απέναντι στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς!

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο