trafficking

Του Θάνου Ν. Νασόπουλου

Ο φασιστικός κυνισμός δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αντισυμβατικότητα της ραπ μουσικής. Ή μάλλον έχει τόση σχέση, όση και ο Tus με την αντισυμβατική ραπ μουσική.

Tα εισαγόμενα ”γκομενάκια”, θύματα trafficking, δεν είναι το έπαθλο κανενός ”λεφτά”, ”επιτυχημένου” γκόμενου.

Ο Tus άνηκε στην κατηγορία των τραγουδιστών που ξεπήδησαν από την Ελλάδα της πολιτισμικής σήψης και παρακμής και αναδείχτηκαν από την Ελλάδα της απολιτίκ νεολαίας. Ήταν η διάδοχη κατάσταση, μιας γενιάς που έριξε τη Χούντα αλλά είτε εξέθρεψε είτε δεν κατάφερε να σκοτώσει το τέρας της Μεταπολίτευσης. Ο Tus και το σινάφι του είναι το περιτύλιγμα του μεταπολιτευτικού προτύπου, σφυρηλατημένο στον σεξισμό, τη ματαιοδοξία και τα lifestyle πρότυπα του Κωστόπουλου και του Θέμου .

Πρόσφατα ωστόσο ο Tus με το τραγούδι ”Βουλγάρες” αποφάσισε να πηδήσει από τον σεξιστικό παροξυσμό στον ατόφιο φασισμό. Στον φασισμό εκείνο που κανονικοποιεί την εμπορία γυναικών παροτρύνοντας το ακροατήριο να αγοράσει ”εισαγόμενες γυναίκες”. Γυναίκες μικρές και μεγάλες, απελπισμένες, που κακοποιούνται σωματικά και ψυχικά.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι ο Tus είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Ο Tus δουλεύει στους υπονόμους του καπιταλισμού. Στην αθέατη πλευρά του κτήνους, εκεί που γίνεται όλη η δουλειά. Στα υπέρογκα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών, την εμπορία ανθρώπων, τα μπραβιλίκια, τα όπλα…

Ο Tus και ο κάθε Tus παριστάνει το αποσμητικό σε έναν υπόνομο που ζέχνει πνιγμένος στα σκατά. Και προσπαθεί να πουλήσει αυτά τα σκατά μέσα από τα αρρωστημένα  πρότυπα του βαρύμαγκα που ρουφάει γραμμές, θαυμάζει κώλους από καλλίγραμμες ‘’χαζογκόμενες’’ και με τον παρά του αγοράζει και εισαγόμενους .

Δεν υπάρχει TUS. Υπάρχει απλά η φάρα Tus.

Πρέπει να συντρίψουμε το πρότυπο του ”λεφτά που αγοράζει μουνάρες”. Πρέπει να εξαφανίσουμε κάθε σεξιστικό εμετό που πνίγει γυναίκες και εκφυλίζει την ανθρώπινη ύπαρξη. Κάθε γυναίκα που γίνεται εμπόρευμα του κάθε νταβατζή και του κάθε Τus είναι κλοτσιά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Υ.Γ 18.500 εκδιδόμενες γυναίκες εν έτη 2016 στην Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους χρήστες ναρκωτικών. Χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση ενός άντρα ή δύο και περισσότερων, ακόμα και κατοικίδιων ζώων μπάσταρδων αρρωστημένων ”λεφτάδων”. Μεγάλο ποσοστό εκδιδόμενων γυναικών καταλήγει από την κατάχρηση ή κάποια ασθένεια, είτε ζει σε συνθήκες ψυχικής κατάρρευσης.

Στα 600 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη από το trafficking στην Ελλάδα. Στην πλειοψηφία τους καταλήγουν σε τσέπες νταβατζήδων με τελικό προορισμό πολλές φορές τραπεζικούς λογαριασμούς επιφανών ”λεφτάδων”.Είναι  ένα μεγάλο μέρος του μαύρου χρήματος που διακινεί ο ελληνικός καπιταλισμός από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αυτοί είναι οι ‘’μάγκες’’ που εκδίδουν τις ”μουνάρες”. Για αυτούς τους ‘’μάγκες’’ τραγούδησε ο TUS.

Υ.Γ 2 Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν ενθαρρυντικές. Αν μετουσιωθούν σε κάτι ουσιώδες, ίσως ο κόσμος γίνει ένα καλύτερο μέρος για να ζεις.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο