Φοιτητές ΑΠΘ: Είμαστε εδώ και δεν θα υποχωρήσουμε

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα μεγαλειώδες «παρόν» φώναξαν σήμερα φοιτητές και συλλογικότητες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.


Πάνω από 2,5 χιλιάδες άτομα φώναξαν «είμαστε εδώ και δεν θα υποχωρήσουμε» δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της Υπ. Παιδείας για την δημόσια εκπαίδευση αλλά και στα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας, τις προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών τη Δευτέρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου είχαν κάνει κατάληψη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτορεπορτάζ Δέσποινα Βαξεβάνη


Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, με σύσσωμο το προσωπικό χαρακτηρίζει τα έκτροπα «ως μία θλιβερή μέρα για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ενώ οι διδάσκοντες στο Παιδαγωγικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι «Εικόνες όπως αυτή του φοιτητή που σέρνεται στο κράσπεδο από τους άνδρες των ΜΑΤ μάς προκαλούν αποτροπιασμό, ενώ αμαυρώνουν αφάνταστα το πανεπιστήμιό μας».

Η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε από τον χώρο του ΑΠΘ και κατέληξε έξω από τα δικαστήρια. Οι φοιτητές στάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο, φώναξαν συνθήματα κατά του νέου νόμου για τις ανώτατες σχολές και ζήτησαν την απελευθέρωση των 31 συλληφθέντων που περνούν αυτόφωρο.

Στις 14.00 περίπου οι συλληφθέντες βγήκαν από το κτίριο, χαιρετώντας το πλήθος που βρισκόταν στο χώρο επί αρκετές ώρες και που εκείνη την στιγμή ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 12.00, σε σχέση με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν εις βάρος του μετά την εισβολή της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ συνεχίζεται και σήμερα.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν να ετοιμάζεται εκκένωση από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο