προβατο

Μόνος σου αγόρι μου. Κουβάλα την εποχή μας.

Σύρ’ την πίσω σου στην άσφαλτο προς ένα μέλλον που αυτή θα ντρέπεται που υπήρξε κι εσύ θα νιώθεις υπόχρεος να τη διατηρήσεις στη  μνήμη σου για να μην ξεχάσει κανείς ότι υπήρξε.
Κουβάλα αγόρι μου ένα μπουφάν για τα κρύα της νύχτας, για τα κρύα στα σκοτάδια που σου στήνουμε, να ‘χεις να το τυλιχτείς ώσπου να φτάσει το ξημέρωμα. Δεν ξέρω πόσοι θα ‘μαστε σε εκείνο το ξημέρωμα.
Εσύ ίδιος ήλιος όμως θα χαμογελάς, ίδιος ήλιος θα παίζεις σε έναν άλλο ουρανό. Αν είμαι κι εγώ, αν έχω φτάσει ως εκεί, αν έχω βρει τρόπο να σώσω την ανθρωπιά μου ως εκείνες τις μέρες, θα ψάξω να σε φιλήσω που μου ‘δωσες ένα ακόμη κουράγιο λίγο πριν τα παρατήσω.
Μόνος σου αγόρι μου. Περπάτα ετούτον τον κόσμο, γκρέμισε τους φράχτες της αθλιότητάς μας, κάνε συντρίμμια τα τείχη του τρόμου μας, λιώσε κάτω απ’ τις σόλες σου τις σάπιες πράξεις μας, τις σάπιες σκέψεις μας. Περπάτα κι άφηνε χνάρια να ακολουθήσουν τα αδέρφια σου, να ‘ρθουν από όπου γης να ενωθούν, ζωή αυτά-ζωή εσύ, μαζί σου.
Μόνος σου αγόρι μου. Είσαι η κιβωτός του 21ου αιώνα. Μέσα σου σώζεται η ανθρωπότητα. Σώσε την!
Μοιραστείτε.

9 Σχόλια

 1. Pingback: Εσύ η κιβωτός – από το Πρόβατο όχι αρνί | gorestis

 2. Eleni V. Koronioti στις

  Καλημέρα σας.Υπέροχο .Συνταρακτικό κείμενο.Με συγκλόνισε !Δεν ξέρω άν μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα αφού εμείς δεν μπορούμε να σώσουμε ένα παιδί για να πάν μακριά τα χνάρια του …Σα βαθια νερά του Αιγαίου βλέπετε και τα χνάρια ακόμα βουλιάζουν.Και στην στεριά σαν φτάσει” άνυδρη” και “ξερή” θα την βρει…

 3. Είναι τραγικό να βλέπεις ένα πλασματάκι να κυνηγάει τη ζωή του μόνο ,κουβαλώντας κομμάτι της μικρής του ζωής ,μαζί με τις αναμνήσεις τις μέχρι τότε ίσως όμορφες παιδικές χαρές που σίγουρα σκεπάστηκαν πολύ γρήγορα από το μίσος ,την αδιαφορία ,την απώλεια ,το θάνατο ,τη φρίκη . Είμαι σίγουρη πως αυτός ο μικρός αλλά μεγάλος ήρωας ,το Δείχνει το ανάστημά του ,θα πετύχει θα τα καταφέρει και ίσως να είναι ο μελλοντικός ισορροπιστής ,ανθρωπιστής Μιας υγιούς κοινωνίας της γενιάς του. Ας φωνάξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ΌΛΟΙ οι Λαοί του κόσμου , Τραντάζοντας συθέμελα τους εξουσιάζοντες ,για μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο πλανήτη ,το αξίζουμε όλοι οι προσωρινοί επισκέπτες ,ας φροντίσουμε για τους μελλοντικούς !!!

 4. Pingback: You, the ark – by D. V. – ohne binde

 5. Georgia Hamblin στις

  I translated it and place it on my Facebook page. What a meaningful message. I hope I have done it justice in my translation.

 6. Λευτερης Αγαθαγγελιδης στις

  ..η εικόνα Σου αγόρι μου ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ….. ΑΣ Ξυπνήσουμε ρε.ε.ε.ε.ε.ε.ε..ε.ε.ε.ε. ………….

 7. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ. ΕΝΑ ΞΑΦΝΙΚΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑΣ ΓΗΣ ΤΟΥ.
  ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ… ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΡΙΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ…
  ΟΤΑΝ Ο ΑΕΡΑΣ ΛΥΣΣΟΜΑΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ΠΕΤΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗ ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΑΕΡΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ…
  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ…ΝΙΩΘΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΝΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗ!

 8. Pingback: Εσύ η κιβωτός – από το Πρόβατο όχι αρνί | πέμπτο κύμα

Αφήστε ένα σχόλιο