[..]”Στο δικό του υπνοδωμάτιο ,το κρεβάτι είχε παχύ στρώμα, στο γραφείο τα συρτάρια ήταν γεμάτα με βιβλία, περιοδικά και επιτραπέζια παιχνίδια. Εκεί έμαθε πρώτη φορά τον έρωτα κι εκεί πρώτη φορά μέθυσε. Κάποιος περαστικός πέρασε και τον έσπρωξε. Δεν κατάλαβε τίποτα. Απ’ το δωμάτιο των μεγάλων, κρυφάκουγε λόγια τολμηρά κι απαγορευμένα και το πρόσωπό του κοκκίνιζε από ντροπή. Ξαφνικά στο μπαλκόνι του διαμερίσματος εμφανίστηκε ένα ξυπόλητο αγόρι. Στηρίχτηκε στα κάγκελα και κοίταξε τον μεσόκοπο άντρα σιωπηλό κι ατάραχο. Εκείνος χαμογέλασε και συνέχισε να περπατά στο πεζοδρόμιο.”

* Δημήτρης Στατήρης,απόσπασμα από το διήγημα ”Το Διαμέρισμα”

Ο Δημήτρης Στατήρης γεννήθηκε στη Λάρισα,όπου και σπούδασε μηχανολογία. Η αγάπη του για τη λογοτεχνία τον κέρδισε κι αποφάσισε να αφήσει όπως λέει ο ίδιος τον ”κόσμο των μηχανών” και να ασχοληθεί με εκείνον των ανθρώπων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο διαδίκτυο.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ παρουσιάζει το τελευταίο του βιβλίο ”Ο Σολίστ και άλλα πεζά”, από τις εκδόσεις Θράκα, στο μπαρ Σπίρτο στα Εξάρχεια. 

Το Νόστιμον ήμαρ θα είναι εκεί.

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο