Έκτακτη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή Πανελλαδικών εξετάσεων στη Λέσβο . Ποια νησιά εξαιρούνται της αναβολής. Ποιο το νέο χρονοδιάγραμμα:

Αναβολή μέχρι νεοτέρας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε όλα τα Γενικά Ενιαία Λύκεια και τα ΕΠΑΛ της Λέσβου, αποφάσισε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σχετική ανακοίνωσή του και μετά το τέλος της καταγραφής των ζημιών σε σχολικά κτίρια και αίθουσες.

AdTech Ad

Την ίδια στιγμή, να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, απέστειλε ειδικό κλιμάκιο μηχανικών στο νησί της Λέσβο,  προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών.

Δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολικά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τα οποία μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είναι κατάλληλα.

Ωστόσο, το κλιμάκιο των μηχανικών συνεχίζει τις αυτοψίες στις περιοχές Βρύσα, Πλωμάρι, Μεγαλοχώρι και Πολυχνίτο, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας:

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. συνυπολογίζοντας

Α) την κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης,

Β) τις ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στην Λέσβο λόγω της σεισμικής δραστηριότητας,

Γ) την αναβολή των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ στις 13-6-2017, στα ΓΕΛ της Λέσβου,  στις 14-6-2017 βάσει απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων,

Δ) την καταλληλότητα των εξεταστικών κέντρων της Χίου που διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας σύμφωνα με το  υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.

Αναβάλλει μέχρι νεοτέρας, τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα εξεταστικά κέντρα Λέσβου, ενώ οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, δηλαδή αυτά της Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρρών συνεχίζονται κανονικά από αύριο 15-6-2017.

Το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των Πανελλαδικών Εξετάσεων των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

 

 

news247.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο