μετ

 

Ο Βέλγος Peter N. Bouckaert (διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), κατήγγειλε ότι χθες, Παρασκευή,πέντε άνδρες ακροδεξιοί με κουκούλες επιτέθηκαν εν πλω σε πρόσφυγεες, την ώρα που αυτοί ήταν μέσα σε 4 φουσκωτές βάρκες.

 

Η καταγγελία όπως περιγράφεται από το lesvosnews.gr έχει ως εξής:

 

Χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε 4 φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες και κατέστρεψαν τις μηχανές τους.
Από τις 9 το πρωί και για οκτώ ώρες οι βάρκες έμειναν ακυβέρνητες με κίνδυνο να υπάρχει ανατροπή ή πνιγμοί προσφύγων.

 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί πρόσφυγες (κυρίως άνδρες) έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας. Το συμβάν έγινε μάλλον στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός από γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας.

 
Στην φωτo φαίνονται οι Ισπανοί ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου (ώρα 17:15 μετά από 8 ώρες στη θάλασσα) με τους άνδρες που είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα.

 
Η καταγγελία έρχεται από τον Βέλγο Peter N. Bouckaert (διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένας εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων, είναι υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκριση του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που αυτό τον καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στο βόρειο τμήμα του νησιού μας.
Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις η επίθεση με φουσκωτό έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς.

 

 

 

 

Πηγή

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

  1. Gina kalostou στις

    ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΕΜΠΈΛΗΔΕΣ. ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΤΡΩΓΑΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. .ΤΕΛΙΚΑ ΜΆΛΛΟΝ ΘΕΛ ΝΑ ΠΑΡΟΟΥΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ..ΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΕΛΙΚΑ

Αφήστε ένα σχόλιο