kathimerini

Τρομολαγνικό παροξυσμό έχει προκαλέσει στο πανηλίθιο σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που προειδοποιεί τους καταναλωτές για τον ορατό κίνδυνο οι 352 μάρκες μαγιονέζας από τις οποίες έχουν να διαλέξουν στο σούπερ μάρκετ να μειωθούν άμεσα σε 351 λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στην απαίτηση των ξένων προμηθευτών να προεξοφλούνται τοις μετρητοίς για το συνολικό τίμημα των παραγγελιών που τους δίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, πρακτική που άρχισε να εφαρμόζεται τον Δεκέμβριο ενόψει εκλογών, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η κατάσταση πλέον είναι χειρότερη ακόμη και σε σύγκριση με το 2012.

Έχει πολύ δίκιο το δημοσίευμα. Θυμόμαστε όλοι τις σκηνές χάους του 2012 με τις ορδές καταναλωτών που τσακώνονταν στα σούπερ μάρκετ για το τελευταίο ντιπ μουστάρδας. Έτσι δεν είναι, Θάνο Τζήμερε;

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς – καταλαβαίνετε την εγκυρότητα του ρεπορτάζ -, παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στις προμήθειες μηχανολογικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα οι υψικάμινοι και οι τσιμινιέρες του συντρόφου Λαφαζάνη να παραμένουν σβηστές και το πυρηνικό πρόγραμμα της Ελλάδας να βγαίνει εκτός χρονοδιαγραμμάτος.

Μάλιστα, η ταυτόχρονη έλλειψη σε ηλεκτρονικές συσκευές θέτει σε προφανή κίνδυνο και το σοβιετικό διαστημικό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα έστελνε εντός του 2015 τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη στο διάστημα.

Παράλληλα, προβληματισμένο δηλώνει το καταναλωτικό κοινό στο άκουσμα της είδησης ότι ορισμένα premium προϊόντα, όπως οι βελγικές μπύρες που δεν αγοράζει με τα λεφτά που δεν έχει, δε θα είναι πια διαθέσιμα για τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη.

Και τώρα πώς θα βγάλουμε το καλοκαίρι εμείς οι πλούσιοι; Με Μύθο και Φιξ;

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος των Ανώνυμων Αλκοολικών κ. Μίλτος Πότης τονίζει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για ακόμη ένα 4μηνο, θα χτυπηθούν με το ίδιο τρόπο τα σκωτσέζικα ουίσκι και οι ρωσικές βότκες, με αποτέλεσμα οι μπεκρήδες της ελληνικής επικράτειας να το ρίξουν στο φωτιστικό οινόπνευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια κατάσταση επικρατεί περίπου σε όλους τους κλάδους της αγοράς, γεγονός που αναμένεται να χτυπήσει ανελέητα τη βαρια βιομηχανία αυτοκινήτων της Ελλάδας που μέχρι πρότινος ήταν κυρίαρχη σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, ενώ στη μέση αναμένεται να μείνει και η κατασκευή της πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα εξαιτίας της έλλειψης σε άσφαλτο.

Κοίτα κακό που πάθαμε με τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ πάνω που όλα πήγαιναν ρολόι! Το γεγονός ότι το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων πληρώνει από το 2010 τα πάντα τοις μετρητοίς ούτε που απασχόλησε την αρθρογράφο της Καθημερινής. Tώρα την πήρε ο πόνος και ο καημός.

Ούτε φυσικά τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα εξαιτίας της λιτότητας ή οι ευνοϊκές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων υπέρ των πολυεθνικών που μπορούν να χρηματοδοτούνται από τις μαμάδες εταιρείες τους στο εξωτερικό, οπότε ζμπούτσα τους η έλλειψη ρευστότητας.

Γράφεις ένα άρθρο με ανύπαρκτο ρεπορτάζ, βάζεις τίτλο “Πρώτες ελλείψεις σε εισαγόμενα προϊόντα και πρώτες ύλες”, κοτσάρεις και μια φωτογραφία από σούπερ μάρκετ κι έτοιμη η προπαγάνδα.

Να ΄ναι καλά οι δεξιοφιλελέδες λεβεντομαλάκες που το κοινοποίησαν – χωρίς να το διαβάσουν καν – γράφοντας από πάνω το μακρύ τους και το κοντό τους.

Μηδενική αίσθηση της γελοιότητάς τους.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο ένας ψεκασμένος μάς προειδοποιεί ότι τελειώνουν οι βελγικές μπύρες και ο άλλος ψεκασμένος μάς καλεί να μην αγοραζουμε γερμανικά προϊόντα. Αυτοί οι δύο υποτίθεται ότι ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Απελπισία.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Τώρα δικαιώνεται η Αντιγόνη Λυμπεράκη που προεκλογικά πήρε μια φωτογραφία από τα άδεια ράφια σούπερ μάρκετ στην Ιαπωνία, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2011, και έγραψε ότι είναι τωρινή από τη Ρωσία.)

Καθημερινή τρολολαγνεία στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο