Σοβαρές καταγγελίες από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στον ΟΗΕ

0

Του Δημήτρη Κούλαλη

Βόμβα μεγατόνων από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στον ΟΗΕ, Bashar al-Jaafari.  Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους «οι αρμόδιες συριακές αρχές, έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες» βάσει των οποίων «πολλοί ξένοι αξιωματούχοι, υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικοί που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, μαζί με τις τρομοκρατικές ομάδες, προσπαθούν  να διαφύγουν από τα οχυρά τους στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου».

Στη συνέχεια, και αυτό αποτελεί την πεμπτουσία της είδησης, ανέφερε ενώπιον των συντακτών τα ονόματα και τις εθνικότητες των, σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πλευρά, ανθρώπων που αποτελούν την «Μετριοπαθή Αντιπολίτευση» στη Συρία και έχουν ξένη υπηκοότητα.

«Αυτός», συνεχίζει, «είναι ο λόγος που είδατε αυτές τις υστερικές κινήσεις από το Συμβούλιο του ΟΗΕ τις τελευταίες τρεις μέρες. Γιατί, ο κύριος σκοπός είναι πώς να σώσουν αυτούς τους ξένους τρομοκράτες- των μυστικών υπηρεσιών- από τις ίδιες χώρες που πίεσαν για την υιοθέτηση του ψηφίσματος έξω από το Χαλέπι».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν και άλλες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και για την ασφάλεια των παρατηρητών του ΟΗΕ στο Χαλέπι.

Τέλος, ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει η πλευρά Άσαντ με εκείνους που προανέφερε, αν θα τους συλλάβει ή αν θα τους αφήσει να φύγουν, απάντησε:

«Πρόκειται να τους πιάσουμε (…) και να σας τους δείξουμε.(…) Θέλετε να τους δείτε; Θα σας τους δείξουμε».

Τα όσα κατήγγειλε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Αναμένουμε τις επόμενες μέρες τις εξελίξεις.

Δείτε το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις:

Σχετικά Με Το Συντάκτη

Δημήτρης Κούλαλης

Λατρεύει την κλασική λογοτεχνία, την ιστορία, το θέατρο και τις πολιτικές αναλύσεις. Αν τον αναζητήσετε, ρωτήστε σε κάποιο ξεχασμένο απ' τον χρόνο καφενεδάκι του Πειραιά, εκεί θα 'ναι.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

five × one =

Simple Share Buttons