Εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα ο Μπουτάρης μετά το σκάνδαλο Καπόν

0

ÃÉÁÍÍÇÓ ÌÐÏÕÔÁÑÇÓ / ÖÙÔÏ ÂÁÓÉËÇÓ ÆÇÓÏÐÏÕËÏÓ

Εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά την ποινική δίωξη εις βάρος του στενού του συνεργάτη και αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν.

Πρόκειται για ένα μέγα οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε τα ταμεία του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας επί σειρά ετών.

Ο κ. Καπόν υπήρξε αντιδήμαρχος οικονομικών το μεγαλύτερο διάστημα της διοίκησης Μπουτάρη, ο οποίος τον παρουσιάζει ως τον άνθρωπο που εξυγίανε τα οικονομικά του Δήμου και επανέφερε τη διαφάνεια, μετά την υποκλοπή εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δήμου από τον τέως Δήμαρχο, και νυν φυλακισμένο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρείχε εδώ και μήνες πλήρη στήριξη στον Χασδάι Καπόν, και δεν ζήτησε πότε την παραίτηση του, ενώ γνώριζε πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης για τα «θαλασσοδάνεια» που παρείχε στον εαυτό του.

“Ο Χασδάι Καπόν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης μου κι εκεί το κλείνω το θέμα” δήλωνε τον Νοέμβριο του 2014 μετά το αίτημα για παραίτηση του Χασδάι Καπόν που είχαν κάνει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται πως η παραίτηση Καπόν ήρθε μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της Proton BANK με την ποινική δίωξη για απιστία κατά δύο επιχειρηματιών, συνεταίρων και πρώην μετόχων της ΩΜΕΓΑ Bank,  για ηθική αυτουργία στην απιστία, καθώς η Εισαγγελία θεωρεί πως εισήλθαν στο Δ.Σ. της Proton Bank μετά την απορρόφηση της τράπεζάς τους από τη δεύτερη, κι έπεισαν τα μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων να τους χορηγήσει τα «θαλασσοδάνεια» που αγγίζουν τα 38 εκατομμύρια ευρώ.

Καταρρέει δηλαδή η επιχειρηματολογία του Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία κέρδισε για δεύτερη φορά τον Δήμο, περί χρηστής διοίκησης, οικονομικής και πολιτικής κάθαρσης του Δήμου μετά τις «μαύρες μέρες» Παπαγεωργόπουλου.

«Ο κ. Καπόν  έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό, μόλις είχαν υπάρξει τα πρώτα δημοσιεύματα πριν μήνες. Με την μη παραίτηση του υποχρέωσε τον Γ. Μπουτάρη να τον καλύψει δημόσια, γεγονός που τον εξέθεσε» δήλωσε στο alterthess.gr ο πρώην αντιδήμαρχος και ιδρυτικό στέλεχος της Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Κουράκης.

thepressproject.gr

πληροφορίες από alterthess.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

four − 2 =

Simple Share Buttons