ΟΑΣΘ: Αποσύρονται λεωφορεία λόγω καύσωνα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ακατάλληλα κρίνονται τα λεωφορεία που ήρθαν από την Λειψία, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα οχήματα που αποκτήθηκαν μέσω leasing. Αποτέλεσμα η απόσυρση τους από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη από τα 49 λεωφορεία που πήρε ο δήμος από την Λειψία και τα έδωσε στον ΟΑΣΘ για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή 15-17 αλλά από χθες έχουν αποσυρθεί γιατί δεν διαθέτουν air condition. Τα υπόλοιπα που δεν κυκλοφορούν είναι στο συνεργείο γιατί παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα.

Σε ότι αφορά τα λεωφορεία τα οποία αποκτήθηκαν με leasing- στο σύνολο είναι 180 – κυκλοφορούν 120 με 130. Τα υπόλοιπα είναι και αυτά στο συνεργείο.

Σύμφωνα με καταγγελίες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία γενικά παρουσιάζουν προβλήματα καθώς είναι οχήματα 10ετίας – 15ετίας. Επίσης έχουν θέματα και με το σύστημα κλιματισμού διότι δεν είναι οχήματα που προορίζονταν για τις θερμοκρασίες της Ελλάδας καθώς αυτά κυκλοφορούσαν σε δρόμους χωρών της βόρειας Ευρώπης (Ολλανδία- Γερμανία – Ουγγαρία κλπ).

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη προσπάθησε να επικοινωνήσει για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γ. Σκόδρα αλλά η επικοινωνία δεν είναι εφικτή.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ, Στέφανος Τσώλης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι στον στόλο τους δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα, κανένα λεωφορείο δεν έχει αποσυρθεί λόγω καύσωνα και πως όλα είναι ελεγχόμενα.

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο