Απεργία Euromedica Απεργία στην Euromedica: οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

0

athinaion-stash-ergasias-4

Aπεργία ξεκίνησαν 21 εργαζόμενοι στα εργαστήρια της Euromedica στην Αγία Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, ότι βρίσκονται 7 μήνες απλήρωτοι και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους μέχρι στιγμής από την πλευρά της εργοδοσίας δεν έχουν δοθεί εγγυήσεις για την καταβολή τους.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τρεις 24ωρες απεργίες των εργαζομένων στα κεντρικά εργαστήρια του ομίλου Euromedica. Οι εργαζόμενοι στα κεντρικά εργαστήρια έχουν κηρύξει απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της απεργίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και σύσκεψη στον χώρο δουλειάς, όπου αποφασίστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων και η συμμετοχή των εργαζομένων στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης, την Πέμπτη 25 Ιούνηστις 4 μ.μ.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα διαγνωστικά εργαστήρια του Συντάγματος και της κλινικής «Αθήναιον» θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 3 μ.μ. ως τις 7 μ.μ.

Στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ομίλου στην οδό Ρηγίλλης. (Σημείο συνάντησης: στάση μετρό «Ευαγγελισμός» στις 3.30 μ.μ.)

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις έχει κηρύξει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων, το οποίο καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου, η οποία μέσω της διευθύντριας προσωπικού, που επισκέφτηκε τα κεντρικά εργαστήρια, έθεσε τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί «κινδύνου κλεισίματος της εταιρείας κλπ», ενώ απείλησε ακόμα και με απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Από αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύεται η τεράστια δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι, οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου. Αναδεικνύεται και ο πανικός που κυριαρχεί σε κάθε εργοδότη, όταν αντιλαμβάνεται ότι απέναντί του έχει συσπειρωμένους και οργανωμένους τους εργαζόμενους.

Καταρρίπτονται επίσης τα ιδεολογήματα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων, τα ιδεολογήματα της μοιρολατρίας που σπέρνουν οι εργοδότες.

Οι απεργίες των κεντρικών εργαστηρίων εντάσσονται στον σχεδιασμό για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον όμιλο EUROMEDICA, προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα τη απλήρωτης εργασίας».

stokokkino.gr/902.gr

Σχετικά Με Το Συντάκτη

N.

Αφήστε Ένα Σχόλιο

two × four =

Simple Share Buttons