Τη διαχρονική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόζουν το «δόγμα Γεωργιάδη» (σημ. «Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη», Ιούνιος 2013) απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, επιβεβαιώνουν εικόνες και μαρτυρίες από την κατάσταση εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας στα «κέντρα φιλοξενίας» στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Σκηνές χωρίς πάτο στα παγωμένα λασπόνερα, έλλειψη ηλεκτρισμού και θέρμανσης, αλλά και μια νέα απαγόρευση λήψης εικόνας μέσα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι τα καταγγελλόμενα από πρόσφυγες και αλληλέγγυους.

Συγκεκριμένα, καταγγελία πρόσφυγα από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, κάνει λόγο για απαγόρευση λήψης φωτογραφιών και βίντεο, με ποινή το σπάσιμο του κινητού τηλεφώνου σε όποιον πιαστεί να επιχειρεί κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η απαγόρευση πρόσβασης δημοσιογράφων στα «κέντρα φιλοξενίας».

Περιγραφές «παγωμένης κόλασης» έρχονται και από τους καταυλισμούς της Χίου, της Σάμου και της Μαλακάσας ενώ αντίστοιχες συνθήκες επικρατούν εντός αλλά κυρίως εκτός καταυλισμών στα σύνορα Βοσνίας και Κροατίας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό αλιευμένο από το twitter:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο