Στο 80% ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το ποσοστό συμμετοχής του υγειονομικού προσωπικού στον εμβολιασμό υπερβαίνει το 80% όσων εμβολιάστηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό, όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως 62% των υγειονομικών έχουν ήδη εμβολιαστεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, το 10% των υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα, όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας, ενώ το 10% των υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιαστούν, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Όλο αυτό το διάστημα τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για αρνητές υγειονομικούς, πετώντας λάσπη στον κλάδο που έχει επωμιστεί όλο το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας χωρίς επαρκή στήριξη από την ηγεσία του υπουργείου υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να πάψουν να συκοφαντούν το Υγειονομικό προσωπικό για τον εμβολιασμό.

Το ποσοστό συμμετοχής αυτή τη στιγμή ξεπερνάει το 80% όσων έχουν εμβολιασθεί, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι στις λίστες για εμβολιασμό και όσων δεν μπορούν να εμβολιασθούν με ιατρική εντολή.

Με μία δεύτερη ευκαιρία θα είναι καθολική η συμμετοχή

Για την αποκατάσταση της αλήθειας περάσαμε στην κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό. Επισημαίνουμε τα εξής:

Το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό σήμερα του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80% όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα:
  • 62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.
  • Περί του 10% των Υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας.
  • Περί του 10% των Υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των Νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ).

Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του Υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο