Π. Παπανικολάου: “Το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να φτάσει στο 70% του πληθυσμού.”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου, μίλησε χτες Παρασκευή στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη για το πώς χάθηκαν οι 6 πολύτιμοι μήνες, που ο ελληνικός λαός στο πρώτο κύμα της πανδημίας εξασφάλισε στην πολιτεία για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο κ. Παπανικολάου τονίζει την έμφαση που έπρεπε να δοθεί στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, την επιδημιολογική επιτήρηση και τα στοχευμένα τεστ στον γενικό πληθυσμό.

Σημειώνει, επίσης, πως η πολιτική ηγεσία έχει επιλέξει μόνο το σύστημα των επαναλαμβανόμενων lockdown, που δεν αποδίδει, αλλά ούτε αποφορτίζει το ΕΣΥ παρά μόνο όταν το ίδιο το κύμα του ιού εμφανίζει κάμψεις.

Αναφέρθηκε στη κατάσταση και τα όρια του υγειονομικού προσωπικού, στο πως τα κενά καλύφθηκαν όχι με ουσιαστική ενίσχυση αλλά με μεταφορά προσωπικού από Κέντρα Υγείας ή την μονοδιάστατη μετατροπή των νοσοκομείων για περιστατικά Covid-19, ενώ εκτίμησε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα και χρονικά πάει πίσω και για λόγους διαθεσιμότητας θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να φτάσει στο 70% του πληθυσμού.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο